Обявиха носителите на „Наградата на Шумен“

16:39, 11 апр 17 25 1311 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

“Наградата на Шумен“ в категорията „Ученик на годината“ получават Иван Ганев и Деница Димитрова от ППМГ „Н. Попович“. Иван е в 11 клас и е номиниран за отличието в област хуманитарни и природоматематически науки. Деница е абитуриент и „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта.

„Студент на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки“ е Константин Динев от НВУ „В.Левски“, от факултета по „Артилерия, ПВО и КИС“.

Румяна Николова-Митева от СУ „Сава Доброплодни“ ще получи наградата на Шумен като „Учител на годината“ в начална степен на образование. Същата награда, но в сферата на хуманитарните науки получава учителят по хореография в СУ „Сава Доброплодни“ Борис Иванов.

Награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки беше присъдена на проф. д-р Надка Николова – преподавател в шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Нейната номинация измести тази на ст.н.с. д-р Дечко Лечев, който е известен историк-изследовател, общественик и дългогодишен директор на РИМ – Шумен.

Руската театрална палитра „Радуга“ при СУ „Сава Доброплодни“ спечели отличието на Шумен за „Ученическа формация“.

Екипът на детска градина „Конче вихрогонче“ беше отличен за „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание“ и с малка преднина измести този на детска градина „Братя Грим“.

Бисерка Йовчева трябваше да направи труден избор за награждаване между двама нейни възпитаници- Снимка: Topnovini.bg

За „Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование“ отличиха СУ „Сава Доброплодни“, чиито ученици наред с многото завоювани награди, заеха и призово място на външното оценяване миналата година.

Отличието на Шумен за „Академичен и научно-изследователски колектив в системата на висшето образование“ отиде при Астрономическия екип на ШУ „Епископ Константин Преславски“. Същата награда, но за физическо лице, се присъжда на проф. д-р Красимир Иванов – ректор на Медицинския университет във Варна.

Номинациите бяха обсъдени на извънредно заседание на постоянната комисия за просвета, образование и наука с председател Валентина Тодорова. Изборът на носителите беше труден заради изключителните заслуги на предложените за награждаване. Общинският съветник Бисерка Йовчева, която е преподавател на двама номинирани заяви, че не може да гласува за един от тях, тъй като и Иван Ганчев, и Ванеса Гецева, която отпадна, са изключителни състезатели по програмиране и равностойни за голямото отличие.

При награждаването учениците ще получат диплом и парична премия от 200 лв. Учителите ще бъдат наградени с диплом, със знака на община Шумен и сума от 600 лв, а според правилника колективите вземат диплом, знак и премия от 800 лв.

Награждаването ще стане на 24 май в рамките на официалното честване в Шумен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама