40 улици в Шумен са планирани за ремонт през тази година

12:17, 11 апр 17 25 847 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Планирани са ремонтни дейности по 40 улици в Шумен през настоящата година. Това съобщи на брифинг днес, заместник кметът по Строителство и екология, инж. Боян Тодоров.

По думите му програмата на Общината по отношение на улиците и уличната мрежа тази година е много амбициозна. Финансирането ще става по няколко направления – чрез общински бюджет и целево държавно финансиране.

550 000 лева са предвидени за ремонт на външна пътна връзка Друмево – Овчарово, а 720 000 лева за машинно преасфалтиране на улици в град Шумен.

За кърпеж на дупки по селската пътна мрежа са предвидени 200 000 лева, като той ще бъде извършен от общинска фирма и ще започне при пускане на асфалтовите бази.

Инж. Боян Тодоров посочи, че общата сума за инфраструктура тази година ще надмине 10 млн. лева. „Програмата ни беше още по-амбициозна. Искахме да увеличим средствата с още 1 000 000 лева, но тези пари бяха изплатени по загубеното дело за „Фабулис”, посочи Тодоров.

Гл. експерт „Пътна инфраструктура” Николай Евтимов посочи, че тази година усилията ще бъдат съсредоточени в изпълнението на машинни кърпежи, които гарантират до 2 години устойчивост.

Той добави, че изборът на изпълнител ще мине през обществена поръчка, търг и одобряване на фирма изпълнител. Поръчката ще бъде обявена в края на месец април, а изпълнението ще започне до юли.

Списък на уличната мрежа на гр. Шумен и кварталите за ремонтно възстановителни работи през 2017 г., може да изтеглите от ТУК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама