С концерт в село Ивански отбелязаха Международния ден на ромите

11:27, 09 апр 17 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пъстра палитра от ефектни танци, песни и притчи на ромския етнос впечатлиха организаторите на ромския празник в с. Ивански всички, които присъстваха на концерта по случай 8 април – Международния ден на ромите.

Това предадоха от Общински здравен център, които работят по програма ЗОВ (Здраве и образование за всички) съвместно с Община Шумен.

Сцената се превърна в един свят на красота и многообразие от цветове и музикални интерпретации на различни музикални стилове. Публиката се взриви след изпълнението на учениците от 6-ти клас при Основно училище „Хр. Ботев” с тъпан и саксофон в стил – Горан Брегович. Седмокласничката  Севдалина Илиева  плени всички с ангелския си глас  при изпълнението на песента на Лили Иванова „За тебе бях” и заслужено получи бурните аплодисменти на публиката с изпълнението си. 

„Тя е нашата най-добра певица в селото“ - коментираха в публиката и не пестяха хвалбите за това колко е талантлива.

Концертът започна с приветствие от г-жа Людмила Андреева, координатор „Здравеопазване”, която представи новоназначения здравен медиатор за с. Ивански в рамките на ЗОВ. Ирина Илиева вече започна работа и хората от селото могат да разчитат на нейната подкрепа.

Снимка: Снежана Петкова

Голямата заслуга за прекрасно подготвената празнична програма и организация бе на учителския колектив при училището и директора Стефан Стоянов. За подготовката на литературно-музикалния спектакъл ”Ромите – минало и настояще” са използвани възможностите на извънкласните форми по проекта на Община Шумен. „Взаимодействието с общността - фактор за по добро бъдеще и успешна интеграция“, финансиран от Българо-швейцарската програма – ЗОВ.

Концертът завърши с атрактивен танц с ветрила, а в самия край всички запяха „Една българска роза”, песен добре позната и за публиката, която бе много развълнувана от красивия  музикален спектакъл .

На входа на залата родители, участници и учители получиха здравно-образователни материали от кампанията „Здравето на децата ни зависи от нас”, а за малчуганите домакините бяха приготвили балони и различни лакомства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама