Благотворителен Великденски базар организира СУ „Сава Доброплодни“

07:00, 08 апр 17 25 607 Шрифт:
Автор:

Благотворителен  Великденски базар организират днес ученици, родители и учители от СУ „Сава Доброплодни“. Събраните средствата ще бъдат вложени за изграждането на  фонетичен кабинет  и кабинет по природни науки в училището.

Всеки, който желае да се включи в благотворителната инициатива, може да участва с приготвени домашни сладки, лакомства, великденска украса, картички, писани яйца, картини и предмети на приложното изкуство и други интересни неща. А тези, които желаят да подпомогнат финансово инициативата, могат да си закупят нещо от малките продавачи.

Базарът е традиционен за училището.  Досега, с подобни прояви, училището е успяло да събере средства за изграждането на  открита класна стая, която се намира в двора на училището, както и за възстановяване на част от дворната ограда. Със средства събрани от Коледния базар децата подпомогнаха своята съученичка, която загуби родителите си при трагедията в Хитрино.

 „Децата са много мотивирани и амбицирани. Самата мисъл, че могат да допринесат за изграждането на нещо по-модерно и съвременно, и което могат да използват, ги вдъхновява“, каза за topnovini.bg Бистра Тодорова, педагогически съветник към училището.

Инициативата е на училищното ръководство и се провежда за 6-та поредна година .

Традиционният базар ще започне с различни спортни прояви от 9.00 ч., а благотворителният базар е с начален час 10.30 ч., с изнесени щандове в двора на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама