Три фирми в Шумен ще набират работници

17:04, 07 апр 17 25 5034 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Камбро Дзай БГ“, „Сарк България“ и „Енпай“ са трите фирми, изграждащи производства в Индустриалния парк на Шумен, които в най-скоро време ще започнат да търсят работна ръка. Това съобщи изпълнителният директор на Българо-турската търговско индустриална камара в Шумен Венцислав Венков.

Броени дни след проведеното общо събрание на Камарата в Шумен Венков заяви, че 90 компании от страната членуват в нея и сред тях са трите големи инвеститора в Шумен.

Изпълнителният директор обясни накратко как вървят строителните работи в Индустриалния парк и съобщи, че между 50 и 100 души ще бъдат наети първоначално от новите фирми, след като пуснат производствените си линии. Още един инвеститор е проявил интерес към Шумен.

"Обикновено фирмите търсят закрити площи под наем, където да разположат машините си и да започнат да обучават персонал, но в района такива площи почти няма. Това е един голям минус за привличане на потенциални работодатели, но от друга страна Шумен и региона могат да предложат жилища за специалистите. Освен това новодошлите инвеститори от Турция намират тук турски бизнесмени, стъпили в района, за да им покажат как се върви през административната джунгла", заяви буквално Венков.

Чужденците дошли в шуменско с бизнес намерения харесват Индустриялния парк, близостта на Черноморието, съседството с Румъния, както и осемте близки до Шумен области.

Всичко това е стимул да продължи изнасяне на производствени мощности от Турция към Шумен, каза още изпълнителният директор.

Тринадесет града в България имат членове в Българо-турската търговско-индустриална камара, като най-много 22-ма, са представителите от Шумен. След това се нареждат София и Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама