Върбишкото село Сушина ще има нов център с фонтан

09:34, 07 апр 17 25 1384 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Към 120 хил. лв. ще инвестира община Върбица в благоустрояване на центъра на село Сушина. Малкото селище се намира на брега на язовир „Тича“ и дава препитание на местни предприемачи и съдържатели на къщи за гости. По тази причина селото се пълни с посетители през топлите месеци, а общината заложи бюджетни средства за благоустрояване.

Преди ден кметът на Върбица Мердин Байрям направи първа копка за изграждане на нов център с фонтан. Подобрената инфраструктура ще нареди Сушина на трето място в общината по реновиране на обществени места. С подобни придобивки и водни атракции могат да се похвалят много малко населени места.

Във Въришко с цветен фонтан се сдоби най-напред общинският център, а след това и най-голямото село в района – Бяла река, където живеят повече от 2000 жители.

В Сушина строителните работи ще продължат около един месец. Местна фирма ще изпълнява общинското задание, тя ще назначи на работа хора от селото.

Кметът на Сушина Нутфи Мехмедов, който е на 40 години, казва, че в неговия съзнателен живот не помни да е имало подобно строителство в селото. Той смята, че жителите на Сушина ще оценят това, което се прави и то ще се стопанисва и поддържа.

На това място в селото след месец ще има фонтан и зеленина. Снимка: Община Върбица

В центъра на селото ще има плочник, пейки, зеленина парково осветлевие и кът за децата.

Първата копка за изграждане на площада е направена в присъствието на председателя на общинския съвет на Върбица Кадир Хасан, зам.-кмета Бейсим Мустафа, общински служители и граждани.

Пред тях кметът Мердин Байрям заяви, че благоустрояването е по проект на община Върбица и ще бъде направено изцяло със собствени средства.

„Поради близостта на язовир "Тича" село Сушина е предпочитано място за отдих и риболов както на хора от околнотта, така и на туристи от България и чужбина. Освен това и децата ще се забавления около водната атракци“, каза още Мердин Байрям.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама