Проект за интегриране на информационните и компютърни технологии в учебния процес представи СУ „Сава Доброплодни“

19:08, 05 апр 17 25 1163 Шрифт:
Автор:

12 преподаватели по различни предмети от СУ „Сава Доброплодни“ представиха проект  „Да преподаваме по нов и по-добър начин“ по програма Еразъм +, КД 1, образователна мобилност за граждани. Темата на проекта е интегриране на информационните и компютърни технологии в учебния процес.

„Този проект е значим за нас, тъй като той дава възможност на една част от колегите да получат различен вид квалификация, да могат да обменят различен вид практики, новости, да използват нови приложни програми“, каза Албена Иванова-Неделчева, директор на училище СУ „Сава Доброплодни“ и ръководител на проекта.

Координаторът на проекта Пламена Маркова представи основните цели на проекта, които включват повишаване дигиталните, културни и социални компетентности на част от педагогическия персонал на СУ „Сава Доброплодни“, както и компетентностите за общуване на чужд език, чрез участие в обучения на тема: „Интегриране на информационните технологии в процеса на преподаване“, които се проведоха в Университети в Испания, Ирландия и Обединеното Кралство.

Залегналите приоритети в програмата на обучения са запознаване с различни начини за интегриране на ИКТ в учебните часове; демонстриране на интерактивни методи на обучение за повишаване мотивацията на учениците; развиване на уменията за общуване на английски език, организиране на дейности за запознаване с историята и културата на държавите, в които се провежда обучението.

„Всички ние знаем, че съвременните ученици изискват тази промяна. Самите технологии, които навлизат ни водят към по-различен начин на преподаване и не можем да използваме познатата ни утвърдена методика“, добави още Албена Неделчева.

Снимка: topnovini.bg Габриел Атанасов Атанасов

За най-добро ученическо портфолио бяха наградени учениците участвали в проекта. Първо място във възрастова група IX – XII клас Габриел Атанасов Атанасов – XII Б клас, който представи бранд изработен лично от него, а на второ място е класиран Радостин Николаев Емануилов – XI Б клас. Третото и четвърто място са за Йордан Йорданов – XI Г клас, Ана-Мария Лечева Лечева – XII В клас.

Снимка: topnovini.bg Радостин Николаев Емануилов

Наградените във възрастова група V – VIII клас са Габриела Станиславова Узунова – VI клас, Пресияна Руменова Дончева – VIII клас, Мартин Красимиров Минев – VII клас, Боряна Петева Рафева – VIII клас.

Снимка: topnovini.bg Йордан Йорданов

Снимка: topnovini.bg Пресияна Руменова Дончева

Програмата Еразъм + е най-успешната програма в рамките на Европейския съюз, която стартира в Европа през 1987 г., в България слага своето начало през 1999 година. Проектът е  на стойност 35 760 Е и е с период на изпълнение 1. 06. 2015 г. – 31. 05. 2017 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама