Наградиха момчето, върнало портмонето на собственика му

15:57, 05 апр 17 25 838 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Директорът на ОДМВР- Шумен връчи писмена благодарност на 18-годишният Димитър Йорданов от Шумен, който намери портофейл с пари и документи и го върна на собственика му чрез полицията.

"Гордея се, че мога да стисна ръката на един достоен мъж. Надявам се, че постъпката ти ще бъде пример за много хора" каза ст. комисар Ялчън Расим при връчване на писмената благодарност.

„От мое име и от името на  униформените служители в ОДМВР- Шумен Ви поздравявам за добрината и честността, които притежавате! Тези качества са незаменими и са част от всекидневието ни, но често остават незабелязани. Те са искрици, които ни огряват цял живот. Бъдете сигурен, че с доблестната си постъпка сте запалили тази искра в сърцата на много други хора!Носете ги гордо и винаги ще получавате благодарност и одобрение от обществото! Пожелавам Ви от сърце да сте удовлетворен  от всичко, което правите”, пише в поздравителния адрес.

 

„ Когато намерих протмонето нямаше и миг колебание, за това как трябва да постъпя”, каза за Topnovini.bg 18- годишния Митко. Той разказа, че е веднага след училище, когато се е прибрал у дома е дал портфейла на своя дядо и заедно са отишли да го предадат в полицията.

Ученикът посочи, че не за първи път му се случва да намери портмоне и тогава е постъпил по същия благороден начин.

„Така съм възпитан и съм горд, че хората останаха доволни, че им върнах портмонето с парите. Жената беше много развълнувана, а мъжът едва си сдържаше сълзите. Няма да ги забравя тези хора. Ако намеря пормоне с пари пак бих постъпил по същия начин”, обясни Димитър след награждаването.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама