Административният съд в Шумен е с нов председател

16:37, 04 апр 17 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 9 гласа „за“ Росица Карова Цветкова за административен ръководител – председател на Административен съд – Шумен, това съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет.

Новият административен ръководител има над 19 години общ юридически стаж, от които над 17 години в органите на съдебната власт като съдия. До момента е заемала длъжността заместник на административния ръководител – заместник –председател на Административен съд – Шумен.

Росица Цветкова кандидатства за длъжността, мотивирана от желание да запази постигнатите от съда добри практики и успехи, както и да ги надгради с подкрепата на колектива чрез внедряване на нови. В представената Концепция за стратегическо развитие на съда тя си поставя за цел постигане на баланс между срочно и качествено правосъдие; развитие и квалификация на магистратите и съдебните служители, провеждане на антикорупционна управленска политика и предотвратяване конфликт на интереси; повишаване на общественото доверие в работата на съда; подобряване на материално-техническата осигуреност и развитие на информационните технологии.

Конкурсът за избор на административен ръководител на Административния съд в Шумен бе обявен от  Съдийската колегия към ВСС поради изтичане на мандата на сегашния шеф на съда Кремена Борисова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама