12 дръвчета засадиха учениците от СУ „Д-р Петър Берон“- Хитрино

16:34, 03 апр 17 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12 дръвчета дарени от ДГС – Шумен засадиха днес в двора на СУ „Д-р Петър Берон“ учениците от село Хитрино. Идеята за това е на Организацията на евреите в България „Шалом“ и нейният координатор за Шумен Бета Хараланова, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Всеки клас засади по едно дръвче, за което ще се грижи до завършването си.

Най-ентусиазирани бяха децата от трети клас, които са изчислили че точно след 8 години ще бъдат абитуриенти и ще се разделят със своето дръвче, но ще го поверят на учениците, които идват след тях.През Седмицата на гората и служителите от ДЛС – Паламара организираха истински горски празник за всички малчугани от ДГ „Щастливо детство“.

В началото децата разказаха пред горските какво не трябва да се прави в гората, за да остане тя винаги зелена и красива. По-късно възпитаниците на детското заведение поздравиха всички работещи в стопанството с пролетни песни и танци. Беше открита и изложба с детски рисунки, които по-късно малчуганите подариха на служителите на ловното стопанство.

Снимка: Пресцентър на СИДП

В края на празника, в двора на градината, бяха засадени 15 дървета от вида туя. Проявите свързани със Седмицата на гората продължиха в района на вятърната мелница, която е символ на община Венец.

Снимка: Пресцентър на СИДП

Кметът на общината Нехрибан Ахмедова и нейният екип засадиха 10 дръвчета, като това са първите стъпки по облагородяването на района.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама