С празничен концерт ще бъде отбелязана „Седмица на здравето 2017 година“ в Шумен

11:26, 03 апр 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с реализиране на дейности по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести (НППХНБ) 2014-2020 г., Регионална здравна инспекция – Шумен организира „Седмица на здравето 2017 г.“.

Целта на инициативата е да се акцентира върху превенцията и промоцията на здравословния начин на живот през погледа на децата. Във връзка с това бяха поканени училища от гр. Шумен да създадат кът, който е посветен на здравето и пресъздаден от учениците.

Снимките на всеки един училищен кът ще бъдат изложени на 4 април  пред концертната зала на Общински младежки дом гр. Шумен.

 Финалът на инициативата „Седмица на здравето 2017 г.“ ще бъде отбелязан с празничен концерт под надслов: „Обичам да играя и да пея и здравословно да живея“, който се организира в партньорство с Община Шумен, Общински здравен център гр. Шумен и Български младежки червен кръст гр. Шумен.

Празникът ще се проведе на 4 април от 12,00 ч. в концертната зала на Общински младежки дом в Шумен. 

В концерта ще вземат участие ученици от I до IV клас на училищата: НУ „Илия Р. Блъсков“, НУ „Княз Борис I“, IIОУ „Д-р Петър Берон“, IIIОУ „Димитър Благоев ”, IXОУ „Панайот Волов”,СУ „Сава Доброплодни”, СУ „Йоан Екзарх Български”, СУ „Трайко Симеонов”, СУ „Панайот Волов” и СУ „Васил Левски”.

Участниците са подготвили песни и танци и канят всички желаещи да споделят празника им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама