Шуменци садиха фиданки на „Кьошковете”

11:55, 02 апр 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на Седмицата на гората, дирекцията на природен парк „Шуменско плато” съвместно с вело клуб „Илчов баир” проведе акция за засаждане на декоративни дръвчета в лесо парк „Кьошковете”, предаде репортер на Topnovini.bg

Засадените дръвчета са от вида туя и са дарение от Държавно горско стопанство Шумен.

 

За първа година в инициативата се включиха и шуменския вело клуб. Доброто настроение също беше неизменна част от неделната проява.

 

Фиданки засадиха над 15 души, сред които и деца.

При засаждането им, с ценни съвети помогна Ивайло Тодоров, който е старши лесничей в ДГС. Дарина Иванова, старши експерт "Връзки с обществеността" от природния парк, предложи на велосипедистите да осиновят фиданките и да се грижат за тях през следващите седмици и месеци.

"Догодина можем да продължим започнатото и да оформим алея с туи на входа на "Кьошковете", допълни Иванова. Тя каза още, че разчита на помощта на членовете на клуба, които помагат не за първи път. "През зимата те разчистват туристическите пътеки от паднали дървета, а за сметка на това ние пък им помогнахме при организирането на трасето за техните състезания, които съберат спортисти от цялата страна", обясни Дарина Иванова.

В края на акцията днес велосипедистите получиха малки подаръци от управата на ПП "Шуменско плато". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама