Планинско изкачване „Валерий Великов” ще се състои на 8-ми и 9-ти април в Шумен

11:14, 02 апр 17 25 737 Шрифт:
Автор:

Първи кръг от шампионата по планинско изкачване, „Валерий Великов” ще се състои на 8-ми и 9-ти април в Шумен. Миналата година състезанието бе на първо място по посещаемост, добра организация и участници, според оценката на БФАС.

По трасето няма да има промени, като в момента тече процес по неговото почистване и  запълване на дупките отворили се по време на зимата. Това обяви за Topnovini.bg организаторът, Димитър Георгиев.

„Организирали сме приятели на автомобилния спорт, с които ще разнесем гумите, които поставяме като безопасни панели в случай на катастрофа. Всичко останало, като съдии, лиценз и виза от Федерацията по автомобилен спорт го имаме, както и заповедите на кмета на Община Шумен за провеждане на състезанието ”, каза още Георгиев.

До момента има заявки на 22-ма участници, като поне 10 от тях са шуменци. Сред желаещите да участват е и местният любимец на публиката – Мартин Сурилов със своето „Мицубиши Лансър Ево 9”.

Тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават състезанието след закупуване на пропуск, чиято цена е три лева.

„Идеята е с тези средства е да бъдат подпомогнати организаторите на събитието, тъй като спонсори от Шумен почти не можем да намерим. Пропуските ще могат да се закупят на място. Ще се продават на всички места, от които може да се влезе в състезанието”, заяви Димитър Георгиев.

За личната безопасност на зрителите, организаторът съветва да заемат позиции, само на обозначените безопасни места и да не се разхождат по трасето по време на състезанието.

За тези, които искат да напуснат състезанието по-рано, ще има паркинги извън трасето на северното платно на булевард „Симеон Велики” след Томбул джамия, след финала на трасето и на поляната пред вилата на ДАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама