Шуменски ученици обраха призови награди на фолклорен конкурс в Котел

19:51, 01 апр 17 25 1660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 300 деца от цяла България участваха в различни направления от програмата на конкурса - инструменталисти и народно пеене.

Учениците от СУ „Сава Доброплодни” Шумен участваха и обраха наградите в направленията народно пеене и гайда. Гайдарите Добромир Данев, Калоян Миленов, Слави Славчев от 2 клас, Мартин Ганчов 4 клас и Галин Ганчов 7 клас се върнаха с призове от музикалния конкурс.

Снимки: Facebook

В направление народно пеене се представиха Иван Иванов, Велислава Григорова, Сияна Мартинова 4 клас, Моника Радева и Славея Яворова 2 клас, Анна Радева 3 клас също се прибраха с призови места.

Снимки: Facebook

Най-малкия участник е Аделина Йорданова на 5 години, която е бъдещ възпитаник на СУ „Сава Соброплодни”.

Снимки: Facebook

Учениците водиха техните преподаватели Мирослав Минчев -гайда, Дарина Бошнакова и Янка Димитрова - народно пеене. Това съобщи Мирослав Минчев, преподавател в училището по изкуствата.

 

За съпровода на гайдарите и певците се погрижиха корепетирорите Петко Янев-гадулка, Мирослав Минчев-гайда, Радослав Радев-акордеон.

Снимки: Facebook

Участие в конкурса взеха и децата от ОДК-Шумен с преподавател Русанка Андонова и ученици от народно читалище „Развитие” във Велики Преслав с преподавател Валентина Янкова.

 

Организатори на конкурса са председателят на училищното настоятелство Паруш Неделчев и Методическо обединение ”Народни инструменти и народно пеене”, с подкрепата на Министерството на културата на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама