Звукови или по-модерни светофари ще има Шумен

13:04, 30 мар 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Шумен Любомир Христов ще възложи на общински специалисти да изготвят анализ за възможностите да бъде възстановено или изградено наново озвучаване към светофарните уредби в града. Това решиха общинските съветници на днешната сесия в Шумен.

При обсъждане на въпроса за звуковата сигнализация стана ясно, че тя трябва да бъде съобразена с нивата на шум и силата на звука да бъде в нормите, допустими в наредбата за обществения ред.

Дали не може да се направи по-модерна сигнализация и дали е възможно тя да бъде само с вибрации, коментираха съветници. Според Добромир Драев не бива общината да се връща назад в техническо отношение. Още повече, че има възможност катедрата от техническия факултет на Шуменския универсисет да подпомогне за разработката на осъвременени устройства.

Снимки: Topnovini.bg

В крайна сметка съветниците бяха единодушни, че до края на месец юли трябва да са готови резултатите от проучването и те да бъдат представени в сесийна зала. От анализа ще стане ясно още колко от уредбите са технически неизправни и ще се изграждат наново.

По тази причина местният парламент не взе решение за сроковете за възстановяве.

Така светофарите в Шумен продължават да работят както досега, докато общинският съвет анализира възможностите за тяхното осъвременяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама