LIONS клуб се отчете за дейността си в Шуменско

16:16, 29 мар 17 25 609 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Манастирът „Св. Пантелеймон“ край Велики Преслав е бил сред обектите, подпомогнати от LIONS клубовете, съобщиха днес на пресконференция ръководствата на шуменската и варненската клубни организации.

Те проведоха годишната си среща в Шумен, за да направят отчет на свършеното в Североизточна България през миналата година. Председателите на варненския и шуменския клуб Красимира Калчева и Николай Колев, заедно със зам.-председателя Валентин Велев и организационния секретар на местната структура Явор Якимов, представиха цялостната работа на структурите по места. Тяхната основна дейност е благотворителна.

В Шуменско миналата есен е била организирана акция за подпомагане на преславския манастир, който се нуждае от голям ремонт. LIONS клуб – Шумен е посветил една седмица на доброволни инициативи в църковната обител. Разчистване, освежаване, боядисване с личен труд и закупени от тях материали, са част от дейностите в манастира. Доброволците са дарили църковна утвар и продължават да съдействат за подготовката на инженерни проекти за ремонт на сградата.

В малкото село Тушовица в община Върбица шуменският LIONS клуб солидно е подпомогнал основното училище при изграждане на площадка за фитнес на открито. Организацията е прибавила 2500 лева към спечеления училищен проект за 5000 лв. и така селото се сдобило с модерни уреди за деца и младежи.

Уроци по история и родолюбие, пресъздаване на живи картини от миналото по случай дати и годишнини и осигуряване на 40 чифта дънки за децата от дом „Детелина“, са част от дейностите на шуменската структура. Доброволците са подпомагали и жители на Хитрино след голямата трагедия.

LIONS клуб - Шумен е най-младата организация в България, създадена е преди 2 години, но отчита активна работа, стана ясно на срещата.

Там Красимира Калчева даде и обстойна информация за направеното в Североизтока. Ремонт на детски площадки, таблети за деца с проблеми и залесяване в градския парк, са дейности извършени в Разград.

В Добрич LIONS клуб е акцентирал на грижата за деца със зрителни увреждания. Подпомагал е и клуба на незрящите. В Търговище са били спонсорирани дейности на Младежкия дом и Детския комплекс, във Варна дейностите са многобройни.

LIONS клуб няма обособен офис в Шумен и връзката с доброволците става все още чрез лични контакти, обясни Явор Якимов и каза, че мислят и в тази насока.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама