„От любов към българското“ пусна котва в Шумен

18:51, 28 мар 17 25 992 Шрифт:
Автор:

Изложението „От любов към българското“ акостира на площад „Освобождение“ в Шумен. До 1 април гражданите и гостите на града ще имат възможност да си закупят продукти с автентичен български произход и по този начин да подкрепят родните производители.

Вчера, организатори и участници сглобяваха и подреждаха своите щандове, а днес вече са готови за работа и заредени с добро настроение, за което несъмнено допринася слънчевото и топло време.

Ароматната хайдушка скара радва почитателите на мръвката, а студената наливна бира помага на човек да утоли жаждата си, независимо дали е сам или в компанията на добри приятели.

Снимка: Topnovini.bg

Изгладнелите шуменци могат да опитат от вкусните понички на Евсин и то на достъпни народни цени.

Снимка: Topnovini.bg

Изключително богат избор на салам, луканка и суджук предлага щанда на Месокомбинат Трапезица, а за любителите на пчелните продукти, производители от шуменското село Боян са изложили различни видове мед, прашец и пчелно млечице.

Снимка: Topnovini.bg

Богатата гама от продукти продължава със серия от специализирани билкови чайове, разработени по рецепти на известния руски експерт в областта на медицинската ботаника проф. Александър Ефремов и съобразени с най-съвременните научни данни за фармакологичното действие на лечебните растения. На този щанд шуменци имат възможност да си закупят: чай, който понижава нивата на кръвната захар; чай за простата; чай за пушачи; чай за сърце; чай за черен дроб и женски чай.

Снимка: Topnovini.bg

На съседната маса се продават различни видове лечебна и растителна козметикa - основно продукти, разработени на основата на Поморийска луга, която е естествен консервант.

Снимка: Topnovini.bg

За малки и големи се предлага и изписването на имена и пожелания върху оризово зърно.

Снимка: Topnovini.bg

Организатор на изложенията, които преминават под формата на национално турне, е Стоян Венев от Варна. Шумен е третата спирка на „От любов към българското“. Преди да дойдат тук производителите посетиха Горна Оряховица и Свищов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама