Айсел Руфад, областен председател на ДПС Шумен: Анализът ще покаже защо в традиционна община на ДПС печели ГЕРБ

15:21, 28 мар 17 / Политика 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Лично аз, като областен председател на ДПС в област Шумен не съм доволна от изборните резултати за народни представители в 44-я български парламент. Като причина не мога да изложа, че малко хора са гласували за нас“, това заяви за Topnovini.bg Айсел Руфад. Подкрепиха ни съпартийци, активисти и хора, които споделят идеите на ДПС, каза лидерът. Това, което ние имахме като очаквания, като областно ръководство не го постигнахме, сподели тя. И даде висока оценка на водача на листата д-р Нигяр Джафер, която се е справила блестящо. Тя е доказан експерт в здравеопазването, обясни Руфад. И не носи никаква вина за резултата, а съвсем други фактори.

„Присъствието на партия ДОСТ оказа влияние, тъй като една част от нашите гласове се преляха за кандидатите им“, аргументира се лидерът.

Като прецедент тя посочи, че в традиционна община на ДПС „с наш кмет“ победител се е оказала партия ГЕРБ.

„Това е пряко доказателство кой как си е вършил работата“, категорична бе Руфад.

На въпрос на Topnovini.bg дали открива умисъл, Айсел Руфад бе лаконична: „Тези отговори ще ги дават общинските председатели“. Всеки ще отговаря за общината си, обясни тя.

Наши високопоставени източници имат своя версия за негативните за ДПС резултати в Хитрино. А именно, че“бившият областен председател е разпределял гласовете за ГЕРБ, ДПС и ДОСТ“. Идва обяснението: „обиден е, че вече не заема високия лидерски пост“. Партийни членове определиха „саботажа в стратегическа за ДПС община“ като абсолютно недопустим. И пагубен.

Според наши източници тук ДПС губи над 6800 гласа.

„ Всеки общински председател на отделните структури носи пряка отговорност за изборните резултати. И ще даде отчет. Вместо тях аз не мога да отговарям“, каза още Айсел Руфад. Поставила съм задачи да бъде направен сериозен и задълбочен анализ по места. Очаквам ги днес. Ще обсъдим ситуацията, къде са възникнали проблеми и как могат да бъдат преодолени, каза още областният председател.

Обобщеният анализ за областта ще бъде предоставен на Централното оперативно бюро на ДПС, обяви тя. Нейният анализ вече е изготвен.

Според нея анализът се прави за това да се видят допуснатите грешки, пропуските, както и позитивите и негативите. Целта е организацията да запази доброто си име и стабилността. „Слабите места в една организация трябва да се посочат, за да се вземат превантивни мерки“, обобщи Руфад.

Тя не очаква изненади и пренареждане на листата от преференциите.

Topnovini.bg потърси и коментар на незадоволителните шуменски резултати от централата на партията. „Ще направим обстоен анализ на резултатите от всички общини и тогава ще коментираме“, заяви зам.председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама