Прокуратурата в Шумен предаде на съд виновника за инцидента на пазара, завършил със смърт

09:59, 28 мар 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен на съд е предаден 51-годишният Митко М. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Това е престъпление по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7 май 2016 г. между стопанисващия тоалетната на кооперативния пазар в Шумен и Фахредин С. възникнал конфликт. Фахредин отказал да плати 50 ст. за ползването на обществената тоалетна и грубо блъснал арендатора й, който е инвалид с протеза на крака. Удареният паднал на земята. Пристигнала съпругата на арендатора и потърсила помощ от подсъдимия Митко М. Той продавал на пазара дребни вещи, заедно със съпругата си.

Виновникът за свадата Фахредин С. си тръгвал, когато подсъдимият го ударил с юмрук в главата. От удара мъжът паднал на земята, ударил главата си в плочките и изпаднал в безсъзнание. По спешност бил приет в болницата в Шумен. Въпреки положените грижи и лечение на 28 юни 2016 г. Фахредин починал.

Според заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза пострадалият е починал от тежка закрита черепно-мозъчна травма. След удара до момента на смъртта лекарите не успели да изведат Фахредин от състоянието на кома.

Предстои делото срещу Митко М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама