Отчетоха по-ниско потребление на ток в Североизточна България

08:00, 28 мар 17 25 498 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

С 6.7 % по-малко електроенергия са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО по време на „Часът на Земята“. Данните на компанията са на база сравнение на потреблението час по-рано в Североизточна България. Инициативата се провежда ежегодно през месец март.

И тази година милиони хора угасиха светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 часа, на 25 март, в подкрепа на „зелената идея“.

Инициативата е стартирала през 2007 г. в Австралия, а през миналата година 178 държави са взели участие в празника на Земята. Днес, 10 години след старта на световната проява, „Часът на Земята“ е символ на отговорността на хората към опазването на околната среда.

ЕНЕРГО-ПРО стимулира производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. За втора година компанията предлага на своите клиенти Удостоверения за зелена енергия, утвърждавайки добрите европейски практики в България.

ЕНЕРГО-ПРО ще продължава стремежа си да превърне използването на зелена енергия в традиция за дейността на българския бизнес, като израз на отговорно отношение към природата и опазване на нейните ресурси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама