Кмет на шуменско село иска гаранции, че процент от продажбите ще се връща при тях

12:34, 27 мар 17 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на село Царев брод Стефан Живков поиска сигурна гарнция от общинските съветници на Шумен, процентът от паричните постъпления при продажба на общински имоти, да се въръща отново в селото. Тези пари трябва да се усвояват за нуждите на селата, където са били продадени имоти, изрично настоя кметът Живков.

Това искане не се оспорва от съветниците. Днес го коментираха членовете на икономическата комисия към общинския съвет.

Местният парламен има решение 30 на сто от приходите при продажба на общински имоти да отиват за кметствата и съветниците са единодушни с това. Има обаче „тънки“ правни моменти по механизма за изпълнение на този ангажимент. Затова същият въпрос ще бъде обсъден от правната комисия преди да влезе в сесийна зала.

 Стефан Живков  Снимка: Topnovini.bg

Кметът на Царев брод дебело подчерта, че по селата почти не са останали имоти за продажби и затова настоя общината да не си "затваря кесията" за малките населени места. Инциденти пари, като тези от продажби и наеми, допълват нуждите, но не стигат, изрично подчерта кметът Стефан Живков.

На тези думи от администрацията отговориха, че в бюджета има 1.8 милиона лева за селата, като в тази сума влизат както заплатите на селските кметовете, така осветлението и чистота при тях. Иначе, за ремонтни дейности по кметства тази година ще бъдат похарчени 70 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама