Във Велики Преслав най-слаба е активността в ромския квартал

18:36, 26 мар 17 / Политика 25 605 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Секция № 6 във Велики Преслав, където гласуват предимно избиратели от ромския квартал „Боровец”, отчете най-слаба избирателна активност днес. Вотът е най-малък и спрямо всички досегашни избори от последните десетина години. Към 17 часа в секция № 6 бяха гласували 21% от избирателите по списък, или 213 души от очакваните 996. Това е рекордно нисък резултат, отчете председателят на секцията Румяна Вичева. Показва го и справката в общината.

Последното за днес преброяване регистриа 42 % активност в община Велики Преслав. С най-голям брой гласоподаватели е секцията в село Драгоево. Там правото си на вот са упражнили 54% от избирателите.

За ниската активност в ромския квартал живеещият там Мартин Маринов, коментира, че роднините и приятелите не се прибрали в България за изборите, за да не харчат пари. Около 1000 евро излиза връщането на едно семейство. Ромите от Велики Преслав работят предимно в Холандия Белгия и Германия. Мартин чакаше обаждане от Ротердам, за да разбере дали неговите роднини са успели да гласуват и се притесняваше, че няма връзка с тях.

Мартин Маринов от Велики Преслав. Снимка: Topnovini.bg

На въпроса дали днес в квартала са забелязали непознати хора или автомобили, Маринов каза категорично „не” и добави, че в техния квартал уличите са били буквално пусти, защото хората ги няма в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама