Без нарушения започна изборния ден в Шумен

07:52, 26 мар 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден  на територията на Шуменска област започна нормално, без нарушения и произшествия. Без инциденти е протекла охраната на изборните помещения. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Към 07:30 часа сутринта секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени от охраняващите ги полицейски служители на председателите на всичките  СИК.

За осигуряването на охраната в изборните секции са ангажирани над 320 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона. На разположение са мобилни групи, които ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Полицейските служители ще извършват своевременни проверки по сигнали за нарушения или търговия с гласове. На телефон 02/ 982 22 32, факс 02/982 56 46 и e-mail [email protected] гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

МВР припомня, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и при решение на СИК.

От РД “Пожарна безопасност и защита на населението” Шумен призовават за спазване на  правилата за пожарна безопасност в изборния ден. Гражданите, които ще посетят изборните секции трябва да знаят, че не трябва да се пуши в коридорите и помещенията, където се извършва гласуването. При евентуално възникнало запалване или пожар да не се създава паника. Гражданите трябва да запазят спокойствие,  по най-бързия начин да напуснат сградата и  незабавно  да уведомят за инцидента чрез телефон 112.

Всички, които искат да упражнят правото си на вот, но не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да подадат искане за издаване на удостоверение в звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР- Шумен. Работното време днес е от 8:30- 19:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама