Полицията пое охраната на избирателните секции в област Шумен

19:04, 25 мар 17 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 18.50 часа днес полицията пое охраната на избирателните секции на територията на област Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Помещенията ще бъдат  предадени на секционните комисии  утре сутринта преди началото на изборния ден.

Полицаите ще охраняват и районите около секциите. При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Над 340 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността  преди и по време на изборния ден, уточняват от МВР.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 24 удостоверения  на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот  в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат и повреден или унищожен документ за самоличност. Само през днешния ден са издадени  три от тях- две  в Шумен и  едно в Каолиново. Съгласно Изборния кодекс, основна задача на МВР е да осигури охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама