Изпълнението на проекти, писани от и за младежи, отчетоха в Шумен

15:39, 24 мар 17 25 569 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Шест финализирани младежки проекта и един с предстояща реализация отчете днес постоянната комисия по европейски проекти и международно сътрудничество към общинския съвет в Шумен. За тяхното изпълнение са били похарчени малко над 7 хиляди лева от предвидените бюджетни средства в размер на общо10 хиляди лева.

При обсъждането съветниците от постоянната комисия отбелязаха единствено това, че трябва да има по-голяма разгласа при набирането на проекти и по-голяма публичност на изявите при тяхната реализация. Забележката беше направена от Данаил Данчев, с единствената цел информацията да стига до повече хора и повече младежки организации да се възползват от възможностите на програмата.

Сред изпълнените младежки проекти е инициативата „Бизнес истории“, ориентирана към дискусии с успешни предприемачи.

„Младежки концерти“ е проект за 1200 лв. с идентична тематика за съвместни концертни изяви между младежи поп-изпълнители и професионални музиканти от духовия оркестър „Михаил Биков“.

„Скаутски дневници“, цикъл срещи „Извън чата“, „Безопасност в интернет“ и „Между два срока“ са другите шуменски проекти, ангажирали свободното време на младежите и тяхното приобщаване към ценностите на гражданското общество, науката и културата.

Единственият проект, който все още не е финансиран е „Стени на родолюбието“. Спечелен е от средно училище „Сава Доброплодни“ и чрез него ще бъде изрисуван лика на възрожденеца върху стената на училищната сграда.

От администрацията в Шумен отчитат като отличителен белег на тези проекти, че са написани и реализирани от младежи, а 370 са били участниците във всички проведени инициативи.

Съветниците днес решиха почти единодушно да приемат отчета за финансиране на младежките проекти и това ще бъде тяхното предложение за предстоящата сесия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама