Иван Иванов: Следващият премиер на България ще се казва Корнелия Нинова

10:19, 24 мар 17 / Политика 25 611 Шрифт:
Автор:

С концерт на изявени изпълнители и танцьори БСП Шумен закри официално предизборната си кампания в залата на Драматично-кукления театър. Да се срещнат и чуят посланията на бъдещите народни представители в залата дойдоха симпатизанти и привърженици на столетната партия, от които избирателите очакват промяната в България най-после да се случи.

Снимка: Пресцентър на Коалиция "БСП за България" 

„Посещението на председателя на БСП Корнелия Нинова беше ясен знак, че Шумен е важен за БСП. А Шуменска област може да изпрати в новия парламент най-малко още двама депутати. За това избирателите трябва да бъдат мобилизирани и организирани и да кажат с бюлетина №10 „да“ на желаната промяна“, призова водещият Крикор Паносян. Апелът му бе посрещнат с мощни аплодисменти от залата.

Бяха представени кандидатите за 44 я-български парламент. Водач на листата е досегашният народен представител Иван Иванов. Той вече има зад гърба си два успешни мандата. И има реален шанс за нов, трети мандат. Правист. Д-р по политология.

Иван Иванов. Снимка: Пресцентър на Коалиция "БСП за България"

Като благодарност към семейството си и съпругата си Свилена си за подкрепата Иван Иванов й подари огромен букет.

„Моите срещи с хората ми дадоха много. В началото в техните очи аз виждах мъничко недоверие. Но на края на срещата забелязах, че излъчват вяра, че БСП ще донесе промяната в България“, заяви четвъртата в листата Петранка Димитрова от Велики Преслав.

Кандидатът от гражданската квота д-р Валентин Петров обобщи впечатленията си от изминалата кампания. Той е известен кардиолог. „При срещите ми с хората очаквах да видя отчаяние в тях. Но не. Те се вълнуваха от хилядите проблеми в здравеопазването, в социалната сфера. И образованието. Апелът към нас беше, запазете нашите деца тук“, каза д-р Петров.

Като сериозен проблем той определи проблема със старите хора. Нашите майки и бащи живеят трудно, според д-р Петров. Той обеща, ако бъде избран да работи активно за разрешаването на проблемите в здравеопазването.

Апелът му към хората, на „26-и да докажем, че заедно сме изключително силни“.

Снимка: Пресцентър на Коалиция "БСП за България"

Красивото лице на БСП Лили Петрова, общински съветник, призна слабостта на БСП, че е безкрайно толерантна към своите опоненти. Тя заяви с болка, че БСП не може повече да бъде сочена като символ на тоталитаризма. И квалификацията, че е лабилна партия. Според Петрова на този негативизъм трябва да се сложи край.

Тя се обяви против политическия рекет в страната и опитът да бъде прикрит.

С мощни и дълго нестихващи аплодисменти бе представен и водача на листата Иван Иванов.“През изминалите седмици спорихме. Намирахме решения и общи съмишленици. Хората искат да живеят в нормална държава, а децата им да растат в България“, заяви Иванов. Той благодари за времето, отделено за тази кампания.

И обяви, че положените усилия си струват. А новият премиер на страната ще се казва Корнелия Нинова.

„В момент, когато светът е окървавен от терористични атаки и мигрантски вълни вече са превзели европейски столици ние търсим решения за България. Не може да имаме за министър-председател човек, който робува само на егото си. И не смее да каже на президента на Турция Ердоган, че се меси във вътрешните дела на суверенна държава. Това е престъпление към международното право“, категоричен бе Иванов.

БСП иска промяната не за себе си, отсече той. На конгреса казахме че, че БСП не е партия само на един лидер и няколко народни представители, така Иванов коментира демократичните промени в столетницата.

Като абсурд бившият шуменски депутат обяви, че има хора които живеят със 160 лева на месец. И в същото време паралелната държава върти 10 милиарда лева оборот.

Той припомни ангажимента на БСП към възрастните хора да преизчисли пенсиите им. И те да заживеят достойно, както им се полага.

За бедните ще бъде създаден специален фонд, откъдето ще се полагат грижи.

Иванов заклейми досегашната практика частните болници да получават поръчки с държавни средства.

Приоритет остават общинските и областни болници, тъй като те са гръбнакът за здравеопазването в България.

По думите на Иванов мантрата, че държавата не може да бъде добър стопанин е оборима, което е удобно за т.н. паралелна държава, която работи с рекет, корупция.

„Слагаме край на разделението на Северна и Южна България. Североизточна България има свой център и това е Шумен“, анализира Иванов. Той посочи като добра практика по време на управлението на БСП създаването на Индустриалния парк в областния център.

Добра перспектива е българският бизнес да стане гръбнак на растеж. А приоритет на БСП, българската икономика.

Друг приоритет е създаване на фонд „Индустрия“, който ще работи на принципа на публично-частното партньорство.

Снимка: Пресцентър на Коалиция "БСП за България"

В платформата на БСП е заложено да бъде спряно безнаказаното посегателство върху домовете на хората. Както и премахваен от Наказателния кодекс на термина „маловажен случай“. Как може да бъде маловажност, когато на възрастен човек му разбият дома, който е градил цял живот“, риторично попита Иванов. И визира думите на лидера Корнелия Нинова, наказателно преследване за всички, които не зачитат и нарушават закона.

„Листата ни е съставена от можещи и доказали се хора. Социалисти с авторитет и идеи. Това е отборът, който ще върне отнетото от хората – и чистата вода, Дома за стари хора и средствата за читалища. На доверието ви ще отговорим с отговорност“, каза аплодиран от залата Иванов. За него връщането на достойнството на България трябва да бъде върнато. Както и блясъка на Шумен.

Снимка: Пресцентър на Коалиция "БСП за България"

„Остават броени дни до победата“, заключи Иван Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама