Регионален исторически музей-Шумен представя „Световното наследство на ЮНЕСКО. Средновековни обекти в Североизточна България”

08:43, 24 мар 17 / Култура 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конференция с международно участие „Световното наследство на ЮНЕСКО. Средновековни обекти в Североизточна България” ще се проведе днес в Регионален исторически музей Шумен.

Под егидата на организацията ще бъдат представени културно-исторически забележителности, както и анализи, касаещи маркетинговия подход, мястото им в националния туризъм, ролята на организацията за културно сътрудничество между страните в Европа, общи положения на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство.

Ще бъде представен и казус, свързан със средновековен обект от Световното наследство на Румъния.

Във форумa ще вземат участие експерти от различни области.

Програмата ще започне с представяне на Мадарския конник, Ивановските скални църкви и гробищата при с. Свещари от 10 часа днес в лекционната зала на Регионален исторически музей-Шумен. Официалното откриване е в 14.00 часа,  когато ще бъде представена и брошурата „Световното наследство на ЮНЕСКО. Обекти в Североизточна България”.

От 11.30 часа пред ученици от СУ „Сава Доброплодни” ще бъде поставена и образователна програма, свързана с общата тема за обектите на ЮНЕСКО в Североизточна България.

Трите дейности се реализират след одобрено конкурсно предложение към Центъра за културно наследство на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура и са в партньорство с Регионален исторически музей – Русе и Исторически музей – Исперих.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама