Пътен екшън в Нови пазар 

11:34, 23 мар 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Досъдебно производство е започнато срещу 33- годишен жител на село Памукчии. Неправоспособният водач управлявал автомобил, който не е регистриран по надлежния ред. Той не спрял два пъти на стоп палка, предизвикал пътен инцидент, преминал през шест кръстовища в Нови пазар без да спре на знак "Стоп". 

“Екшънът” започнал малко след 04.00 часа на 19 март. Полицейски екип, който работил по пътната безопасност в Нови пазар забелязал мъж във видимо нетрезво състояние, който излязъл от нощен клуб и се насочил към паркиран в близост автомобил. След като потеглил униформените му подали сигнал със стоп палка, но водачът не спрял и ускорил скоростта си на движение.

Пътните полицаи го последвали, подали му сигнали със звукова и светлинна сигнализация, но мъжът, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген “Голф”, не намалил скоростта и не спрял. Преминал през шест кръстовища в града без да спре на задължителния знак „Стоп“.

На кръстовището на ул.”Плиска” с ул.”Македония” блъснал два контейнера за смет и ги разпилял. Продължил да се движи и се насочил към черен път за град Плиска. На изхода на този път го чакал друг полицейски екип. Униформените му подали сигнал за спиране с палка, но водачът не спрял и на тях. Продължил по друг черен път към село Памукчии, след което се укрил.

Установен е и е призован в полицейското управление в Нови пазар. Първоначално той отричал, но след това признал, че същата вечер бил употребил алкохол, затова не спрял. На С.Х. на 33г. са съставени 13 акта за установени административни нарушения.

Сред нарушенията са шофиране без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство,  неспиране на стоп палка и шофиране след  употреба на алкохол. Водачът никога не е притежавал шофьорска книжка. Мъжът е с условна присъда за управление след употреба на алкохол над 1.2 промила.  

В РУ- Нови пазар е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 В ал. 2 и 345 ал. 2 от НК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама