В Шумен наградиха децата с най-родолюбиви послания

12:52, 22 мар 17 25 689 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Най-добрите малки художници, писатели и видеооператори с родолюбиви послания получиха днес грамоти и награди от организаторите на областния конкурс „Опознай своя роден край“.

Областната администрация в Шумен е инициатор на проявата съвместно с Регионалното управление на образованието, Регионалния исторически музей и Радио Шумен. Ученици от областния град, от Смядово, Каспичан и Никола Козлево са взели участие и днес получиха похвали от зам.-областния управител доц. Живко Жечев и директора на шуменското радио Ангел Трайков.

Той връчи наградите на отличените, сред които първи места взеха Ирена Радостинова от 3 клас на основно училище „Димитър Благоев“ в Шумен, Ивета Тодорова от средното училище в Смядово, Мелис Иксанова, също от Смядово, Сияна Димова и Валентина Стоянова от СУ „Сава Доброплодни“ в областния град.

Емануела и Светослава разказа за стари детски игри в Смядово. Снимка: Topnovini.bg

По идея на организаторите на конкурса част от наградените автори представиха свои произведения. Емануела Илиева и Светослава Колчева от Смядово говориха за старите детски игри от техния роден край. Найден Тошков, отличен за презентация на Смядово каза накратко, че е акцентирал на историята, фолклора и забележителностите на родното си място.

Владислав Стоянов се оказа автор на идеята за опазване на родната смядовска луканка. Организаторите оцениха подобаващо силното участие на ученици от Смядово, а пожеланието на Миглена Стефанова от журито беше догодина много повече деца да подкрепят идеята на конкурса „Опознай своя роден край“.

Снимка: Topnovini.bg

Рисунките остават в изложбения кът на днешните домакини, те ще излъчат направените от децата интервюта и презентации.

Отличените момчета от Смядово. Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама