Съветниците в Шумен заседават на 30 март

16:26, 20 мар 17 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заседанието на консултативния съвет към Общински съвет Шумен реши днес в дневния ред на предстоящата сесия да влязат 31 точки. Редовната сесия е насрочена за 30 март и ще започне от 9 часа.

Като първа точка е заложено обсъждане на наредбата, която регламентира условията за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Шумен. Този въпрос влиза в сесийна зала след направени възражения от Окръжна прокуратура към алинеи от тази наредба. Става въпрос за случаи в детските заведения, в които не са платени две поредни такси.

Наредба № 1 за опазване на обществения ред, е включена в заседанието след предварително обстойно обсъждане на проблема с шума. Консултативният съвет предложи днес съветниците да удължат мандата на създадената временна комисия за опазване на обществения ред, поради големия обем от предстояща работа.

Предложение за създаване на нова алинея към Наредба № 1 ще бъде направено на сесията.

Правилници за дейността на центровете за подкрепа за личностно развитие като Ученическата спортна школа „Хан Крум“ и Обединения детски комплекс в Шумен, са включени за разглеждане.

Статут за Общински консултативен съвет по въпросите за младежта, предвижда още дневният ред на сесията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама