• Снимка:Пресцентър БСП

Поне двама депутати от БСП и спешно решаване на проблема с питейната вода на региона. За това настояват масово хората при срещите с кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България”. „БСП ще управлява с ясно разписана програма за социална сигурност и растеж, а не с насаждане на страх и реваншизъм”, обърна се към симпатизанти на левицата в читалище „Стилиян Чилингиров“ в града водачът на листата Иван Иванов. „Можем да постигнем исканата от вас промяна, можем да имаме и резултатите, които искате! Затова ни подкрепете и гласувайте за отбора на БСП с номер 10 от интегралната бюлетина”, каза още Иванов.

„През последните 8 години еврофондовете бяха гръбнакът на нашата икономика. Те обаче свършват след две години. После какво правим, откъде пари? Оставаме да разчитаме за растеж на собствената ни икономика“, посочи на среща с избирателите Иван Иванов. Той обясни, че в управленската програма на БСП е записано създаване на два фонда с по 500 и 150 млн. лв. всеки, които ще бъдат гръб на българската икономика. "Градът ни вече има добра индустриална зона и тя се създаде по време на управлението на БСП, да не забравяме. Сега идват нови инвеститори, но пък за тях няма работна ръка, искат да внасят. Ние предлагаме планиране в образованието, което ще обучи тази работна ръка, а не да бълва ненужни специалисти, които да заминават в чужбина. Кадрите - според нуждите на производството", обясни Иванов.

По думите му в управленската програма на БСП е заложено държавата да засили участието си в икономиката - както с повече контрол, така и със свои акции и активен мениджмънт. По отношение на повишаването на доходите той заяви, че в хазната има пари и че още тази година е можело пенсиите да се повишат. "Можеше, но ГЕРБ не пожелаха, а сега прокламират и те прокламират по-високи пенсии", каза Иванов.

Снимка: Пресцентър БСП

Един от най-честите въпроси на срещите с избиратели е проблемът с питейната вода в Шумен, която е некачествена и скъпа, а ВиК иска и ново увеличение на цената. За кандидатите от БСП това е един от най-важните приоритети за работа, ако не и най-важният. От БСП обаче винаги припомнят, че кабинетът "Орешарски" веднъж отпусна 3,5 млн. лв. за пречиствателна станция, в много кратки срокове община Шумен изготви идеен проект, но служебното правителство на Близнашки взе парите от сметката на общината и ги пренасочи към Пловдив за спортна зала. Според кандидатите на левицата държавният бюджет е единственият източник на средства за изграждане на пречиствателна станция за питейна вода и за ремонт на амортизирания водопровод от язовир "Тича", който снабдява не само Шумен, а също Търговище, Велики Преслав и част от Смядово. Твърденията на Лиляна Павлова, че пари може да се намерят по европейска програма, са неверни. Кохезионните фондове отпускат средства за пречистване само на отпадна вода, не и на питейна. "Питейната вода на Шумен е проблем, който може да се реши само от държавата. Веднъж го направихме, ще го направим пак", нееднократно увери на срещите Иван Иванов.

Снимка: Пресцентър БСП

Много от мерките в платформата на БСП са насочени към преодоляването на демографската катастрофа и към достигането на целта 8 милиона българи и нито един на и под линията на бедността. Детските ще бъдат обвързани с минималната работна заплата, минималната заплата ще расте със средната, семействата с деца ще ползват 50 лв. отстъпка от данъка общ доход всеки месец, ДДС за детските стоки ще бъде намален.

"По отношение на здравеопазването. Най-големи щети министър Москов нанесе в Шумен с безумните си експерименти - една болница изчезна, а в МБАЛ-Шумен се бунтуват и се чудят дали да махнат директора си или да го бият. Три пъти е увеличен бюджетът за здравеопазване в държавата, а качеството му се е влошило. Какво означава това, къде отиват парите? Пак в паралелната държава", отбеляза Иван Иванов.

Снимка: Пресцентър БСП

"Суверенитет означава да имаш икономика. У нас обаче не е така. Да вземем за пример селското стопанство. Арендатор държи 1,2 млн. дка земя. Двама трима като него произвеждат едно и също - жито. Продават го в чужбина, където струва стотинки. Това не дава работа на други хора, ползва само арендатора. В Шумен има един нов завод за хлебни изделия. Един килограм брашно струва 2 лв. Преработено и превърнато в 15 вида продукти излиза вече 30-40 лева. Това се нарича добавена стойност, тя носи печалба и дава работа. Този завод вече има договори за износ в 13 държави", говори за икономиката инж. Иван Йонков, 12-ти в листата на БСП.

Според него държавата трябва да стане активен участник в управлението на икономическите процеси и с фондовете си да се включи в активите на високотехнологично производство. Освен това БСП предвижда да се снеме рязко броят на декарите земя, които се субсидират. "Нека обикновеният българин с един декар да знае, че има кой да му изкупи продукцията и то не само веднъж“.

Снимка: Пресцентър БСП

"Управленската платформа на БСП предлага абсолютно свързан модел за промени във всички сфери на икономиката и на обществения живот. Нищо не е на парче. И не е въпрос БСП да има петима депутати повече или по-малко, а да има мнозинство! Делят ни на какви ли не - на болни, на здрави, на бедни, на заможни. Това е лесно. По-важното е, че ще бъдем заедно и на 26 март с номер 10 от интегралната бюлетина", призовават и кандидатите от листата на „БСП за България”.

През последните дни кандидатите за депутати от Коалиция "БСП за България" се срещнаха със стотици хора от градовете и селата на Шуменска област. "Важното е, че хората ни усещат като гарант на тази програма и като единствена алтернатива на промяната, която вече е неизбежна", обобщи водачът на листата Иван Иванов.

Коалиция "БСП за България"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно