• Снимка: Пресцентър на СИДП

До края на тази седмица трябва да бъдат приети финансовите планове за дейността на всички горски предприятия през настоящата година, за да продължи работата, така както се е осъществявала през всеки един период. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните проф. д-р Иван Палигоров на среща в края на миналата седмица в Шумен с директора на СИДП инж. Веселин Нинов и директорите на ловните и горски стопанства, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

„Според мен българското лесовъдство е наследило едни от най-добрите традиции. Това води до отличните резултатите, които показваме всяка година“, каза проф. д-р Иван Палигоров. Той заяви категорично, че желанието на правителството е работата да не спира и служителите да изпълняват задълженията си.

Зам.-министърът на земеделието и храните проф. д-р Иван Палигоров ( вляво).Снимка: Пресцентър на СИДП

Зам.-министър Палигоров допълни, че очаква от колегите си предложения за промени в наредбите по които работят.

„Знам, че бихте искали да гледаме и предложенията за промени в Закона за горите, но това за момента не е възможно, тъй като не е в прерогативите на служебното правителство“, заяви проф. Палигоров.

Той обясни пред директорите от СИДП, че няма нищо против служители от предприятието и Териториалните поделения да участват в предизборната кампания, но посочи, че това може да става само ако бъдат в отпуска и не използват служебното си положение по време кампанията.

„Трябва да имаме наши представители в парламента, но това не трябва да става чрез притискане на хората на политическа и икономическа основа“, бе категоричен зам.-министърът.

В края на срещата си с директорите от Териториалните поделения и директорът на СИДП инж. Веселин Нинов проф. Иван Палигоров призова през Седмицата на гората да се продължат добрите традиции за работа с деца, както и залесителните мероприятия.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно