Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен с първо място в професионално състезание

07:00, 20 мар 17 25 912 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен се класира първи в Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтъор и водач на МПС“. Това съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Учениците от гимназията спечелиха общо три купи, осем златни и един сребърен медала в различните категории.

Надпреварата се проведе в петък и събота, а възпитаниците на ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен бяха домакини.

В състезанието участваха 48 ученици от 12 професионални гимназии от Добрич, Провадия, Разград, Русе, Търговище, Варна, Силистра, Велики Преслав, Омуртаг и село Средище.

В отборите на училищата бяха включени по четирима ученици, обучаващи се по специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и „Пътно-строителна техника“.

Участниците премериха сили в четири етапа – теоретичен тест за автомонтьори, тест за управление на МПС, индивидуално практическа състезание за управление на автомобил и практически задачи за автомонтьори

Снимка: ПГМЕТТ "Христо Ботев"-Шумен

Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ бе съставен от дванадесетокласниците Боян Йорданов, Гюрай Юмер, Станислав Станчев и Мартин Маринов, а техен ръководител бе инж. Христо Ковачев.

Шуменският тим спечели две купи за първо място в категориите „Най-добър млад автомонтьор” – отборно, в комплексното класиране на тимовете и една купа за трето място в отборната категория „Най-добър млад водач на МПС”

 Боян Йорданов от паралелката но „Електрообзавеждане на транспортна техника“, се класира първи в индивидуалното състезание „Най-добър млад автомонтьор”, а Станислав Станчев от същата специалност се класира втори в индивидуалното състезание „Най-добър млад водач на МПС”

Учениците от шуменския отбор бяха отличени с награди, и грамоти и получиха четири златни медала в категорията „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” – отборно комплексно класиране и три златни медала в категорията „Най-добър млад автомонтьор” – отборно.

Тимът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен ще ще участва в Националния етап на състезаните, който ще се проведе в Русе на 30 и 31 март.

Надпреварата е част от календара за състезания по професии на Министерството на образованието и науката.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама