Реформаторите с декларaция към президента за вмешателство във вътрешната ни политика

16:50, 18 мар 17 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Реформаторски блок – Глас народен” излезе с декларация по повод вмешателството на Турция във вътрешната ни политика. Документът е адресиран към президента на България Румен Радев и служебния премиер Огнян Герджиков. Това обяви днес в Шумен водачът на кандидат-депутатската листа на реформаторите в 30 многомандатен избирателен район Даниела Русева – областен координатор на Движение „България на гражданите” (ДБГ). На срещата присъства Даниел Вълчев от ДБГ и член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, както и кандидатите за депутати на политическата формация в област Шумен.

„Призоваваме да се спре изборния туризъм. Да не се създават изборни секции в държава, която се меси във вътрешната ни политика и държава, в която има обявено извънредно положение”, се казва в декларацията. Русева поясни, че Изборният кодекс разрешава подобна стъпка. Тя уточни, че само в района на Кърджали се очаква с автобуси от южната ни съседка да пристигнат 21 хил. гласоподаватели.

„Не желаем чужди дипломати да участват в предизборната ни кампания. Не желаем хора от Шуменско да се извозват с автобуси за среща с валията на Одрин”, заяви Русева и призова държавниците и политическите партии да изразят ясна и твърда позиция срещу вмешателството на Турция във вътрешните ни работи. Тя подчерта, че региона на Североизточна България е със смесено население, но хората живеят в мир и разбирателство.

На срещата Даниела Русева обясни още, че България се развива на две скорости. „Северната част на страната изостава за разлика от южната, където се построиха четири магистрали. Липсата на магистрала или бързоскоростен път в северната част доведе до нейното изоставане. Ще настояваме държавата да положи грижи за развитието на Северна България”, обясни Русева и добави, че при срещата си с местния бизнес, индустриалците са посочили като основен проблем липсата на квалифицирана работна ръка.

Русева се спря и на основни моменти от икономическата програма на реформаторите, в която влиза запазване на плоския данък, намаляване на ДДС от 20 на 18% за четири години. „Това ще увеличи гражданския оборот с 1 млрд. лева”, коментира Русева и добави, че десните искат повишаване на прага за плащане на на ДДС от 50 хил. лева на 200 хил. лева.

„Ще се борим 4.5% от брутния вътрешен продукт на страната да отиват за образование, а не както е сега – 3.6%. Повече пари в системата ще доведат до повишаване на учителските заплати и модерно оборудване в учебните заведения”, категорична бе Русева. Тя обяви, че реформаторите ще се борят за увеличаване на парите за спешна медицинска помощ и закупуване на нови 400 линейки.

Снимка: Topnovini.bg

„Ние не робуваме на лесните мантри на либералната демокрация. „Реформаторски блок – Глас народен” има шанса да казва нещата токива каквито са”, заяви Даниел Вълчев и уточни, че партиите в дясната коалиция са единни и могат да настояват за провеждане на консервативни политики. „По отношение на бежанците да сме толерантни не означава, че не разбираме страховете на хората у нас”, обясни Вълчев, но бе категоричен, че бежанец не е човек, който пресича границата ни нощем. „Бежанците не са български проблем. Трябва българската граница да има обща охрана с Европейския съюз”, каза още Вълчев и се обяви за въвеждане на образователен ценз за гласуване.

Даниел Вълчев бе категоричен, че винаги, когато България има дясна политика се е движила в правилна посока. „Ние сме единствените, които нямат стъпка вляво. Ако искате ГЕРБ да не се главозамайва от силата си ние сме коректива и ще задаваме мярката. Ако дясно мислещите в България искат представителство на 26 март да гласуват с бюлетина № 21”, призова Даниел Вълчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама