Избраха здравен медиатор за село Ивански

15:23, 17 мар 17 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Избраха Ирина Илиева за здравен медиатор в село Ивански. Тя ще започне работа през април, след като премине десетдневно обучение, организирано от Националната мрежа на здравните медиатори – София, което ще завърши с изпит.

За мястото кандидатстваха петима души. Осемчленна комисия от експерти от Националната мрежа на здравните медиатори, Община Шумен и Регионална здравна инспекция - Шумен проведе на 13 март 2017 г. интервю с допуснатите четирима кандидати.

Критериите за оценяване бяха: познаване естеството на работа, начин на представяне, опит в работата с целевата група, компютърни умения, степен на владеене на езика на общността.

Ирина е жител на село Ивански, има опит в работата по проекти. Завърнала се е от чужбина с желание да се включи в дейностите по проекта на Община Шумен по Програма ЗОВ за подкрепа на социалното включване. Като здравен медиатор ще работи на терен с общността в с. Ивански: в идентифицирането на конкретните проблеми на хората, разяснителни кампании по здравна култура, съдействие на нуждаещите се за равен достъп до здравни и социални услуги и помощ за хората от уязвимите групи в общуването им с институциите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама