Мъж плати 2000 лева на измамници за фалшива книжка

15:14, 17 мар 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

44 годишен мъж от шуменско село е платил на измамници 2000 лева за издаване на фалшива книжка. Това съобщават от полицията.

Мъжът е подал жалба районното управление село като описва, че му била предложена услуга от мъж. С него се свързал чрез свой познат. Мъжът му обяснил, че е влиятелен,  и че може да му съдейства да му бъде издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство за всички категории без да ходи на курс.

Уговорили цената на услугата- 2000 лева, като първите 1000 били дадени като капаро за услугата през месец декември, а останалата част от сумата трябвало да бъде издължена при подаване на документите в Пътна полиция. В края  на месец януари мъжът получил телефонно обаждане от “влиятелния човек”, който му казал, че нещата са уредени и че трябва да отидат в Пътна полиция да подадат документите.

 В уговорения ден “влиятелният човек” и кандидатът за шофьорска книжка с всички категории отишли, за да “подадат документи”. Услужливият мъж отишъл го гише на обслужващата банка, внесъл  50 лева за бърза услуга, предал  квитанцията и листче с номер за уж подадени документи и казал на мъжа, че след седмица може да си получи с тези два документа свидетелството за управление на моторно превозно средство. От своя страна 44-годишният мъж се издължил за услугата, като предал остатъка от уговорената сума. След седмица, когато отишъл да си получава шофьорската книжка, установил, че на негово име подадени документи няма. След като разбрал, че е измамен подал сигнал в полицията.

От полицията отправят апел към желаещите да станат водачи или да придобият други категории по нерегламентиран от закона ред- не се доверявайте на хора, които твърдят, че има начин да придобиете свидетелство без да преминете съответния курс.

Процедурата е строго регламентирана и ясна. Няма никакъв начин да се получи свидетелство за управление на моторно превозно средство от Пътна полиция преди в сектора да пристигне протокол от успешно положен изпит от ДАИ. В сектора или съответното районно управление за издаване на СУМПС се предоставя медицинско свидетелство за съответната категория, удостоверяващ документ за завършен курс в БЧК, диплом за завършено образование с ксерекопия, платена такса за услуга, заявление и декларация, които се подават лично.

Напомняме, че придобиването и използването на документ, който не е издаден по надлежния ред от съответния орган също попада под ударите на закона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама