С европейско финансиране ще бъдат заличени следите от взрива в Хитрино

16:32, 16 мар 17 25 371 Шрифт:
Автор:

Общинският съвет в Хитрино заседава днес. По първа точка от дневния ред беше актуализиран бюджета на Общината за 2017 г. „5 те милиона по социалната програма бяха преразпределени по пера – за текущ ремонт, за лечение на пострадалите при експлозията на жп цистерни на 10 декември миналата година. По 10 000 лева отпуснахме на близки на пострадали при инцидента“, заяви за Topnovini.bg Мустафа Ахмед, председател на Общинския съвет.

Общината ще кандидатства за европейско финансиране по 9 проекта. „С европейски средства цялостно ще бъде подменен водопровода. Както и ремонтирани улиците, които имаха сериозни поражения от взрива“, уточни председателят на местния парламент.

Според него на днешната сесия е проведен нормален и активен дебат по приоритети на общината.

По Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. общината излиза с проектно предложение“Създаване на подобрена среда за живот на населението“.

По същата програма с проектно предложение „Достъпна и привлекателна образователна инфраструктура“ ще бъдат изпълнени ремонтни дейности във физкултурния салон СОУ“Д-р Петър Берон“.

Съветниците гласуваха единодушно за отпускане на помощи за покриване на ежедневни разходи от първа необходимост до 500 лева на семейство за период от 6 месеца от настъпване на инцидента и за лечение и рехабилитация на пострадалите по време на жп катастрофата.

Одобрен беше годишния план за 2016 година за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие на община Хитрино 2014-2020 г. Докладва зам.кметът Ахмед Ахмед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама