Симпатизанти към д-р Валентин Петров: Задръжте децата ни в България!

15:02, 16 мар 17 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дъщеря ми е на 18 години, а вече няма търпение да завърши училище и да се махне от България - това казва една работничка от каспичанската фирма „Крис ойл“ в началото на срещата с д-р Валентин Петров,  кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“. Служителите на завода поискаха да чуят какво ще направи левицата, ако спечели изборите и как новите управляващи ще променят държавата, така че да задържат хората тук. 

Здравеопазването и образованието са основните стълбове в една държава и ако искаме добро качество на живот, трябва сериозно да реформираме тези области, отговори известният шуменски кардиолог. „Здравеопазването за всеки български гражданин трябва да бъде абсолютно безплатно и ако бъда избран за депутат, ще работя именно в тази насока“, заяви д-р Валентин Петров. 

Според него трябва да има един основен пакет медицински дейности, които да решават здравните проблеми на хората и този пакет трябва да е гарантиран от държавата. Искам в България да въведем германския модел и всеки, който си е внесъл осигуровките, да получава напълно безплатна и качествена медицинска помощ, без да доплаща за операции, консумативи и лекарства, обяснява д-р Петров.

Според него най-големият проблем в българското здравеопазване е липсата на кадри. Това се усеща най-вече в малките населени места, оплакаха се работниците от Каспичан и обясниха, че за преглед при специалисти трябва да пътуват до Шумен или Варна, а не всеки има тази възможност. Този проблем ще се реши трудно, защото кадрите в медицината се създават с десетки години, но трябва да започнем да го решаваме стъпка по стъпка, заяви д-р Петров. 

Той изрази тревогата си и от друг сериозен проблем – дисбаланса между различни здравни структури. Сега в едни болнични заведения са концентрирани и финансите, и апаратурата, и специалистите, а други са оголени и от кадри, и от апаратура, посочи д-р Петров. Според него всеки жител на Шуменска област трябва да има равен достъп до качествена медицинска помощ, а болниците в малките населени места трябва да се запазят и доокомплектоват с техника и специалисти.

Идеите ви за реформа в здравеопазването са много добри, затова промените трябва да се правят от професионалисти като вас, заявиха работниците от „Крис ойл“ след разговора си с д-р Валентин Петров. Хората обаче поискаха промяна във всички сфери. Вижте образованието, вижте икономиката, вижте културата – навсякъде е хаос и нещата стават все по-зле, оплакаха се хората от Каспичан. И изпратиха д-р Валентин Петров с една основна задача: Опитайте се да задържите децата ни в България! Ако в това успеете, значи всичко сте постигнали…

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама