Дванадесетокласничка от СУ „Йоан Екзарх Български“ ще се състезава в Националния кръг на олимпиада по испански език

14:45, 16 мар 17 25 917 Шрифт:
Автор:

Ученичката Мирослава Георгиева Драмбозова от XIIА на СУ „Йоан Екзарх Български“, профил хуманитарен с интензивно изучаване на английски език  и втори чужд език испански, е класирана за участие в Националния кръг на олимпиадата по испански език, съобщиха специално за Topnovini.bg от учебното заведение.

Състезанието ще се проведе на 25 март в Стара Загора. Дванадесетокласничката ще се конкурира с възпитаници на езиковите гимназии в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Благоевград, Стара Загора, Кюстендил, Враца и Сливен.

"В хуманитарното училище „Йоан Екзарх Български“ вече четиринадесет години се изучава испански език. Опитът от предходни учебни години да се въведат паралелки с интензивно изучаване на испански език показа, че нашият регион не е нишата за този начин на изучаване на испански език. Затова повече от десет години в  СУ „Йоан Екзарх Български“ испанският език се предлага като възможност за втори чужд език. Според желанията на учениците обучението би могло да започне още в пети клас.

Фактът, че в дванадесети клас ученичка отива на национална олимпиада, е показателен за качеството на обучението по испански език – като втори чужд език. Разбира се, заслугите са на Кристина Христова, която е единственият преподавател по испански език в града, и само искрената ѝ привързаност към училището и любовта  ѝ към учениците я карат да смята, че това училище е нейното работно място, където получава удовлетвореност. А Мирослава Драмбозова е най-добрият пример за това", заявиха от училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама