Пролетно почистване и миене на шуменските улици започва от 1 април

17:41, 14 мар 17 25 568 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Пролетно почистване и миене на градските улици в Шумен ще започне на 1 април и ще се извършва по предварително изготвен график, това стана ясно на брифинг в общината днес.

"Ще се мият почти всички улици в Шумен. С това ще се заемат двете сметопочистващи фирми, както и общинските предприятия“, това  обясни зам.-кметът по „Строителство и екология“ Боян Тодоров.

Тодоров каза, че вече е започнало почистването на дъждоприемните шахти и метенето на улиците. Над 1000 са шахтите, които ще бъдат почистени. Двете фирми са ангажирани да почистват големите улици и булеварди, а за малките улици ще имат грижа общинските предприятия.

Като най - сериозен проблем Боян Тодоров отбеляза местата с отпадъци около контейнерите за смет. И  допълни, че проблемните места ще бъдат почиствани периодично от специално сформирани групи.

Едновременно с чистенето на града започва озеленяване и облагородяване на входно-изходните артерии на Шумен. Почистени от растения ще бъдат пътищата към 5 км, изхода към Варна през кв. „Тракия“, „Ришки проход“. Предвижда се и засаждане на храсти и цветя на тези пътни отсечки.

„За изминалата година в Община Шумен са постъпили над 300 сигнала за обработка на опасни дървета, в сравнение с тези преди 5 години те са били едва 90”, каза главния експерт по озеленяване Жечка Георгиева.

По думите й само по бул. „Славянски” е извършена санитарна резитба на 60 опасни дървета. Тя обясни, че ще бъдат засети нови дръвчета по улиците, където през последните години са премахнати старите. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама