Обучаваха деца как да изпозлват правилно таблетa

13:48, 14 мар 17 25 1097 Шрифт:
Автор:

Нов тип обучение за работа с таблети на деца и педагози се проведе днес в детска градина „Смехорани” в Шумен.

Снимка: topnovini.bg

Идеята за иновативния проект е на кмета на Бургас Димитър Николов в сътрудничество с издателство „Изуство”, а софтуера е разработен под научното ръководство на доц. д-р Румяна Папанчева, ръководител катедра в „Проф.  Асен Златаров” град Бургас.

Обучението обхваща деца от подготвителните групи, 6-годишна възраст. Разработени са 200 ситуации с методически указания, ход на ситуацията, които могат да се изпозлват и при по-малките възрастови групи, но с правилна дозировка.

Снимка: topnovini.bg

Децата имаха възможност да оцветяват и рисуват на таблетите, като работата им се проследяваше в реално време на интерактивната дъска. Иновативният метод се оказа много интензивен, приятен и лесен за децата.

Презентацията, на база на добрия опит в Бургас, представи Румяна Карадимитрова, която работи седма поредна година в еикипа на доц. Румяна Папанчева.

Снимка: topnovini.bg

„Идеята ни е, използвайки тези неща, да покажем  на децата, че таблетът не е само за игра, а могат да го изпозлват по полезен и образователен начин. Да формираме у децата култура как да изпозлат тези технологии”, каза за topnovini Румяна Карадимитрова.

Интегрирането на таблети в детските градини е ново не само за Шумен, но и за цяла България.  Идеята на авторите на проекта е децата да могат да се реализират адекватно, когато излязат на пазара на труда.

Снимка: topnovini.bg

„Ние учим децата по спираловиден метод. Всяка година децата учат едни и същи неща, като всяка следваща ги надгражда и разширява обхвата на знанията им”, допълни още Карадимитрова.

Във втората част на обучението, педагози от различни детски градини в града имаха възможност да се запознаят с иновативния проект и да получат кредити, с което да повишат квалификацията си.

От две години английският език е задължителен и безплатен в Бургас, а от тази година и информационните технологии.

Екипът на доц. д-р Румяна Папанчева е в Шумен по покана на директора на детската градина Румяна Русева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама