Градският стадион „Панайот Волов” в Шумен се руши

06:55, 12 мар 17 / Спорт 25 1978 Шрифт:
Автор:

„Сградата на стадиона е компрометирана, мазилката пада, има носеща стена, която е поддала и има опасност от срутване”, каза пред Тopnovini.bg управителят на ОЖИ Шумен Цанко Цанев.

Стадионът е с капацитет 24 390 места, от които 21 765 са седящи. В последните години състоянието на съоръжението се е влошило значително, и поради тази причина по време на мачове за публиката са отворени само секторите 'А' и 'В', както и малкия сектор за гости. По този начин реалният капацитет на стадиона намалява до около 12 000 души.

Ремонт не е правен в близките години, единствено седалките в сектор 'А' са подновени преди време. За последно спортното съоръжение е придобило приличен вид за концерта на турския изпълнител Мустафа Сандал. Тогава, през август 2010 година община Шумен е изсякла дърветата и храстите.

„Сумата, която е нужна за рехабилитацията е непосилна за общинския бюджет. Стадионът наистина е амортизиран и за това търсим спонсори за публично частно партньорство”, обяви заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама