Бойко Борисов в Шумен: Ще продължим да градим и да вървим напред

22:38, 11 мар 17 / Политика 25 709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ще продължим да градим и да развиваме България. Гарантирам, че при правителство на ГЕРБ след 26 март икономическият растеж в област Шумен ще продължи”, това заяви днес на предизборна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Спортна зала „Младост” в Шумен се оказа тясна да побере хората дошли на събитието.

Снимка: ГЕРБ-Шумен

Първоначално на сцената излязоха кандидатите за депутати от 30 многомандатен избирателен район – Шумен (МИР – Шумен). След тях с бурни овации бяха посрещнати и най-успешните министри от второто правителство на ГЕРБ – Томислав Дончев, Владислав Горанов, Теменужка Петкова, както стратегът и водач на предизборната кампания – зам. председателят на партията Цветан Цветанов.

„Сигурен съм, че на 26 март ще гласувате с бюлетина № 11. Гласувайте за стабилността на България и вашите семейства, за правилиния курс на страната”, призова водачът в листата на 30 МИР – Шумен д-р Румен Генов.

Емоциите в залата достигнаха връхната си точка, когато на сцената се появи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе посрещнат със скандирания и плакати: Победа!

„В този регион работихме и ще продължим да работим в две основни направления – модернизиране на инфраструктурата и откриване на нови работни места. Отпуснали сме пари на всяка община в региона за ремонти на пътища, изграждане на нови обекти. Не сме пропуснали нито една община с кметове от ДПС. Ние от ГЕРБ никога не сме делили хората на християни и мюсюлмани. Радвам се, когато в листите ни има български мюсюлмани. ГЕРБ е партия на всички българи”, каза още Бойко Борисов. Той обеща правителството на ГЕРБ да възроди икономически региона на Североизточна България, като за целта бъде довършена автомагистрала „Хемус”. „Двата лота от Шумен до Търговище са в процедура по обявяване на обществена поръчка, а парите за реализацията им са заделени”, заяви Бойко Борисов.

Снимка: ГЕРБ-Шумен

Кметът на Шумен и областен водач на ГЕРБ Любомир Христов припомни, че кабинета „Борисов 2” е отпуснал допълнителни 14 млн. лева за довършване на пречиствателната станция за отпадъчни води в Шумен, а по програмата за безплатно саниране са подписани 27 договора. Започна изграждането на многофункционална спортна зала „Арена – Шумен”, за която правителството на Борисов отпусна 8 млн. лева. В Индустриалния парк на Шумен се строят четири нови предприятия, които ще осигурят 1 100 нови работни места. „Преди малко повече от години вие ме избрахте за кмет. Наследих управлението и община с минус 35 млн. лева, недовършени проекти и воден цикъл. При една от първите ми срещи с премиера Борисов го информирах за ситуацията и тогава той каза: На нас Шумен ни е важен. Всичко, което направихме в града и общината е с помощта на правителството и премиера Борисов. Вярвам, че ще победим”, категоричен бе Любомир Христов.

 

Снимка: ГЕРБ-Шумен

Кметовете на Нови пазар – Ивайло Камаджиев, Каспичан – Милена Недева и Никола Козлево – Ешреф Реджеб се похвалиха с постигнатото и благодариха за протегната ръка от правителството на Борисов. Тримата кметове изказаха задоволството си от реализираните инфраструктури проекти. Милена Недева припомни, че кабинета „Борисов 2” е отпуснал милиони за възстановяването на Голямата базилика в първопрестолна Плиска. Ивайло Камаджиев не скри задоволството си, защото при управлението на същия кабинет е спасен пропаднал проект и сега в града работи ново предприятие, което дава препитание на стотици семейства. „Единствено провителството на ГЕРБ отпусна пари за ремонт на пътища в община Николо Козлево”, каза Ешреф Реджеб.

„Ще направим всичко възможно след 26 март да съставим правителство. Има още много, което може да направим за развитието на държавата и благосъстоянието на хората. Аз повече компромиси няма да правя. Народът създаде партия ГЕРБ и след две седмици той ще каже тежката си дума. Ние не сме вкопчени във властта”, категоричен бе Бойко Борисов и добави, че след президентските избори е разчел правилно знака на избирателите. Оттеглил се е от властта, защото е искал народа да препотвърди доверието си към ГЕРБ и правителството.

Снимка: ГЕРБ-Шумен

„Две години правихме компромиси и събирахме негативите от всичко. Вярно е, можехме да направим повече неща. Можехме да въведем административни улеснения за бизнеса и трябваше да го направим по-рано”, призна Бойко Борисов и предупреди, че когато хората гласуват за БСП обикновено получават нещо друго. Той припомни аферата „Костинброд”, след която премиер стана Пламен Орешарски, а министър на финансите бе Петър Чобанов. „На президентските избори Орешарски се яви като кандидат на ДПС, а Чобанов в момента е водач на листа от същата партия, но това е манталитетът на БСП”, категоричен бе Бойко Борисов и добави, че всички правителства на партията столетница са водили след себе си национална катастрофа за България.

Лидерът на ГЕРБ отчете, че за две години управление правителството е платило 6.2 млрд. лева само за дълговете наследени от управлението на БСП. „Платихме 3.7 млрд. лева за КТБ, 1.3 млрд. лева за „Мариците” и още 1.2 млрд. лева за „Белене”. Въпреки това оставихме България с растеж от 3.8%. Събрахме 4.7 млрд. лева от битката с контрабандата”, заяви Бойко Борисов.

Пред хилядите в залата лидерът на партията очерта ключовите моменти в предизборната кампания на ГЕРБ. Сред тях той постави грижата за възрастните хора и плавното повишаване на пенсиите им, внимание и политики насочени към младите семейства за реализиране на тридетния модел. Борисов обяви, че бъдещото правителство на ГЕРБ ще отпусне пари за покриване на разходите за всички процедури ин витро на двойките с репродуктивни проблеми, които у нас надхвърлят 250 хил.

„В парламента ще се борим за въвеждане на мажоритарни избори. Ние от ГЕРБ никога не сме се страхували от мажоритарния вот”, без колебание заяви лидерът на партията.

От трибуната Томислав Дончев заяви, че кандидатите за депутати от ГЕРБ са най-добрите, както в област Шумен, така и в останалите региони на страната. „Ние имаме всичко: най-добрата предизборна програма, цели, принципи и най-важното за нас – доверието на хората и няма да престанем да се борим за него”, каза Томислав Дончев.

Теменужка Петкова бе категорична, че на 26 март ГЕРБ ще спечели своята 11 победа и призова всички членове и симпатизанти на партията да гласуват с бюлетина № 11. „Предлагаме и реализираме най-добрите политики за страната”, обяви Теменужка Петкова.

Със силно послание пред хилядите излезе и Владислав Горанов, който отсече: Знаем и можем да управляваме България. „Подкрепете ни с бюлетина № 11”, призова и Владислав Горанов.

Снимка: ГЕРБ-Шумен

Залата се наелектризира от емоции, когато пред събралите се застана Цветан Цветанов. „На 26 март трябва да имаме първи резултат, правителство с премиер Бойко Борисов. Ние предлагаме правилни политики и реални решения. Доказва го постигнатото в общините Шумен, Смядово, Нови пазар. Това е правилиниат път. Няма да допуснем управление на БСП и ДПС”, заяви Цветан Цветанов и бе категоричен, че енергията, която излъчват хората в спортна зала „Младост” в Шумен е залог за успех на изборите на 26 март.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама