Сезонът по трофеен риболов се открива на 18 март

10:29, 11 мар 17 25 3022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сезонът по трофеен риболов се открива на 18 март от 7.00 часа сутринта край язовира до с. Кюлевча. Работното време е от 6 сутрина до 20 часа. Посетителите имат възможност да резервират своя любим сектор на  тел. 0899 124412.

Определеният за трофеен риболов водоем е зарибен с трофейни екземпляри- основно с бял шаран, бял амур, сом. Шараните са с тегло между 3 кг и 22 кг, научи репортер на Topnovini.bg  от организаторите на турнира. Белият амур към момента е с размери от 5 до 25 кг, уточниха те.

Ето и някои от условията. Таксата за делнични дни е 12 лв до 3 броя въдици. А за почивните 15 лв. до 3 броя въдици. В посочените такси не се включва вземане на улов

Разрешава се и нощен риболов. За целта е издадена специална карта, обясниха от управата. Тази карта важи само за текущия сезон. „Съчетаваме полезното с приятното”, споделиха от управата. Всеки може да си закупи риба. Цената на шарана от 1 до 5 кг е 5.80.

Белият амур от 1 до 6 кг ,5.50. А толстолобът, 3.00 лв. за кг.

 

Задължително е използването на т.нар.люлка, заместването й с карп дюшек не е позволено, и антибиотик. Желателно е използването на кепове с големи глави, за да се избегне нараняване и унищожаване на рибата при вадене. Забранява се използването на метални живарници с цел опазване на рибата от нараняване.

Могат да бъдат закупени различни видове стръв и захранки, както и месина, поводи, кукички, тежести и др.

За унищожен по невнимание трофеен екземпляр над 5 кг се налага глоба в петорен размер от продажната цена на рибата.

При установен опит за кражба на риба същата се заплаща в петорен размер от продажната цена.

„Очакваме доста посетители. Интересът всяка година е голям. И продължава да нараства”, каза за Topnovini.bg собственикът на язовира Свилен Марински.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама