Ползвате отстъпка от 5 %, ако подадете декларация по интернет до 31 март

06:50, 11 мар 17 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За декларации, подадени по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Това припомнят от приходната агенция в Шумен.

Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП. До този момент общо подадените декларации в офис Шумен от физически лица надхвърлят 1 400, като почти половината от тях са подадени с ПИК и електронен подпис.

31 март 2017 г. е срокът за подаване от фирмите на декларацията за облагане с корпоративни данъци. 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1 000 лв., могат да ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис. До момента в Шумен са подадени над 2 100 декларации от юридически лица, от които 2/3 по интернет.

И тази година фирмите могат да подават годишните си отчети за дейност на едно място – или в НАП или в териториалните бюра на НСИ.

Препоръчително е гражданите и фирмите, които подават годишни данъчни декларации на място в офиса на НАП, да не изчакват последния възможен ден за деклариране на доходите и печалбата си, за да не им се наложи да чакат на опашки.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама