НСА изрази своето признание към спортната общественост в Шумен

18:16, 09 мар 17 / Спорт 25 851 Шрифт:
Автор:

90 спортни деятели, изтъкнати спортисти, треньори и учители по физическо възпитание от Шуменска област, отличи НСА за приноса им в развитието на спорта, училищното физическо възпитание и олимпизма в България.

Снимка: topnovini.bg

Поводът за срещата е 75-тата годишнина от създаването на НСА „Васил Левски“, която уважиха представители на Академията и на Българския олимпийски комитет (БОК).

На срещата присъстваха именити шуменци, между които световните ни и олимпийски легенди Янко Русев, Красимир Събев, Николай Стоянов, Иван Иванов, Златан Ванев, Петър Танев, Дамян Дамянов, Християн Тотев, Богомил Тихолов, Паулина Методиева, както и спортисти фехтовка, баскетбол, футбол, лека атлетика, ханбал, бойни изкуства и др.

Всички спортни възпитаници получиха възпоменателна грамота.

Снимка: topnovini.bg

Проявата бе открита от Даниел Даулов, старши експерт „Спорт и младежки дейности“ към община Шумен.

Тържествената среща започна с връчването на почетен плакет на община Шумен, за особени заслуги към развитието на спорта в Шумен и неговия принос за авторитета на България на Световно и Олимпийско равнище.

Снимка: topnovini.bg

„Изключително съм радостен, че нашият град е домакин на такова значимо мероприятие. Радвам се, че вие сте забелязали нашия град и сте го включили в списъка на градовете, които са дали на българския спорт, тъй като ние има с какво да се гордеем“, приветства присъстващите кметът на Шумен Любомир Христов.

Снимка: topnovini.bg

За да отдадат заслужено уважение на спортните деятели в Шумен днес на срещата присъства проф. Лозан Митев, председател на Общото събрание на НСА и декан на Националната олимпийска академиякъм БОК, както и преподавателят в академията Мариана Борукова.

Снимка: topnovini.bg

„От името на БОК съм упълномощен да връча официално на кмета на град Шумен най-голямата почетна награда на Българския олимпийски комитет почетния плакет, за заслуги към развитието на българския спорт и представянето на нашето Отечество“ каза проф. Лозан Митев.

Инициаторите на срещата представиха специално подготвен филм за развитието на спорта през годините в Шумен.

Снимка: topnovini.bg

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с богатата история на НСА, някои от които успяха да намерят себе си в показаните моменти от живота на Академията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама