Десето поредно издание на конкурса „Децата пеят, танцуват и рисуват“ в Шумен

12:00, 07 мар 17 / Култура 25 868 Шрифт:
Автор:

800 деца ще вземат участие във Втория Национален Конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“, който ще се проведе в Шумен през почивните дни. Конкурсът се провежда за десета поредна година и се организира съвместно със СУ „Сава Доброплодни и община Шумен.

Конкурсът ще се проведе на 11и 12 март, като откриването ще бъде на 11 март в различни зали в града.

Към конкурса има изключително голям интерес от цяла България – София, Пазарджик, Кюстендил, Котел, Русе и други градове. В продължение на осем години конкурсът беше регионален, а от две години е национален.

„Целта на конкурса е да открива нови таланти, да дадем възможност на даровитите деца да излязат на сцена, да могат да общуват различните колективи и да обменят добри практики“, каза днес пред журналисти Албена Иванова-Неделчева, директор на СУ „Сава Доброплодни“ Шумен.

Участниците ще се състезават в три раздела: хореография, изобразително изкуство и музика, като музиката се дели на: народна музика, класическа музика, популярна музика и вокални групи. Децата са разделени в четири възрастови групи. Най-малкият участник тази година е на 3 години, който се състезава в раздел рисуване.

Участниците ще бъдат оценявани от 15 членно жури, сред които са певицата Ваня Костова, композиторът Валери Костов, Кристина Иванова победител от „Гласът на България“ и др. Някои от членовете на журито ще зарадват всички присъстващи с песни от репертоара си.

Тази година организаторите са подготвили специални награди за всяко едно направление – за откритие на конкурса, за най-малък участник и за най-масово участие.

Осигурените пет награди, от община Шумен, на обща стойност 500 лева ще бъдат връчени лично от кмета на Шумен Любомир Христов.

Награждаването ще се състои в събота от 18:30 часа в концертна зала проф. „Венета Вичева.

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама