Смядово спечели финансиране по проект за борба с бедността и насърчаване на социалното включване

06:42, 07 мар 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Смядово спечели финансиране за проектно предложение по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020, съобщават на сайта на общинската администрация. Приоритетни оси са намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване, също подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места. Наименование на проектно предложение е "Предоставяне на иновативни социални услуги за активно включване в община Смядово", а срокът на изпълнение е 17 месеца. Заложени за изпълнение са 11 дейности с бюджет от 390 960.17 лв. Ще бъде осигурена трудова заетост на над 20 безработни лица.

Предстои подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ.

С реализацията на Проекта се създава възможност за равнопоставеност при предоставяне на социалната услуга при отчитане спецификата на всяко населено място от община Смядово, в зависимост от потребностите на населението, подробно описани в Стратегията за развитие на социалните услуги в община Смядово за периода 2016-2020 и Общински план за развитие 2014-2020.

Проектът ще обхване всички населени места на територията на общината, където е идентифицирана голяма нужда от предлаганите социални услуги по този проект, а именно ЦСРИ, личен асистент и социален асистент и Мобилен екип за подкрепа в домашна среда, чрез предоставяне на социално-здравни услуги за активно включване - иновативна услуга. Проектът си поставя за цел да създаде пример за комплексна подкрепа и качествена социална услуга за реално нуждаещите се лица, съобразно техните индивидуални потребности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама