Екипът на МБАЛ-Шумен получи наградата „Медик на годината“

20:46, 06 мар 17 25 751 Шрифт:
Автор:

Целият екип на Многопрофилната болница в Шумен получи приза „Медик на годината 2016“. Наградата се връчва за навременност, компетентност, бърза реакция, професионализъм и себеотрицание на лекари, професионалисти по здравни грижи, ръководители и служители на лечебното заведение при овладяване на тежкия инцидент с много пострадали хора в Хитрино през месец декември 2016 година.

Снимка: topnovini.bg

Редакционната колегия и Общественият съвет на вестник “Форум Медикус” единодушно определиха за "Медик на годината 2016" не отделен специалист, а целият екип на Многопрофилната болница в Шумен.

Главният редактор на вестник „Форум Медикус“ Дарина Стоева връчи наградата на изпълнителния директор на болницата д-р Атанас Атанасов.

„Званието „Медик на годината“ се присъжда на екипа на Областната болница в Шумен издържал на превратностите на прехода, понесъл тежестите на безкрайната реформа, устоял на продължителните трудности и запазил най-ценното от характеристиките на медицинската професия да се действа точно и на време в полза на пострадалия, на болния човек“, заяви в своето слово Дарина Стоева.

Снимка: topnovi.bg

Д-р Атанасов изказа благодарности за безупречното изпълнение на служебните задълженията колегите си, за своевременните и точни действия при извънредната ситуация и осигуряване на болнично лечение на пострадалите лица, при което беше показан висок професионализъм и защитен авторитетът на лечебното заведение.

„Благодаря на всичките тези над 130 колеги, които не пожалиха сили, не създадоха паника, а проявиха изключителен професионализъм, висока медицинска и организационна подготвеност. Моите колеги направиха показано как трябва да се действа при масови наранявания. Цяла България видя, че Шуменската болница е в състояние да се справи в подобни кризисни ситуации“. Благодаря и на колегите от Военноморска болница Варна, които изпратиха 60 сака кръв и 60 сака плазма. Използвам случая и да благодаря на всички граждани, които дариха кръв за тежко пострадалите“, каза д-р Атанасов.

Снимка: topnovini.bg

Наградата „Медик на годината“ е учредена през 1991 година от специализирания медицински седмични „Форум Медикус“, чиято цел е да направи обществено достояние постиженията на българските медицински специалисти и учени. Наградените се определят след цялостен анализ на събитията в медицинската наука и практика през годината, както и след консултации с утвърдени медици от обществения съвет на вестника.

Снимка: topnovini.bg

Отличието се връчва за 26-ти път, като тази година организаторите решили за първи път то да се проведе извън София.

Тържеството премина под наслов „Лекарите от Шумен - пример за професионализъм в действие“.

Екипът на МБАЛ Шумен получи поздравителни адреси от Президента на Република България Румен Радев, Министър-председателя на Република България Огнян Герджиков, Министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, Български червен кръст, Български лекарски съюз, Национална здравноосигурителна каса, Федерация на синдикатите, Факултет  по обществено здраве, Университетска болница „Александровска“, Българска асоциация за лекарствена информация и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Церемонията се състоя тази вечер в ресторанта на Гранд хотел Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама