ДПС се цели в четвърти мандат на предстоящите парламентарни избори

07:19, 05 мар 17 / Политика 25 1124 Шрифт:
Автор:

С послание на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган за един отворен свят, без рамки и ограничения   бе открита кампанията за предстоящите парламентарни избори на 26 март. Официалния старт в зала „Форум“ на гранд хотел Шумен уважиха с присъствието си председателят на партията Мустафа Карадайъ, евродепутатите Филиз Хюсменова, зам.председател на Движението и зам.председател на групата АЛДЕ в Европейския парламент и Илхан Кючук, председател на младежкото ДПС. Както и Йордан Цонев, член на Централното оперативно бюро. Мотото на кампанията е „Да спасим България“.

Снимка: Topnovini.bg

„На предстоящия вот си поставяме високи цели – първа политическа  сила в област Шумен и четирима депутати. Целите са постижими при пълна мобилизация на всеки от нас и чувство за отговорност. Предлагаме листа от утвърдени и доказани имена в своите области“, заяви областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфат. Тя представи поименно кандидатите за депутати.

Д-р Нигяр Джафер е водач на шуменската листа. Тя е хуманен лекар. Бивш депутат от Разград. С опит като председател на Здравната комисия в парламента.

Втори е досегашният депутат Хамид Хамид. Юрист. Член на парламентарната комисия по правни комисия. Представител на ДПС в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Трети е досегашният депутат Бюнямин Хасан. Филолог. Бивш зам.областен председател на Шумен. Експерт по въпроси на образованието.

На четвърта позиция е айти специалистът  Сали Ибрахим. Областен председател на младежката организация на ДПС в Шуменска област. След него е общинският председател на струкурата във Велики Преслав – Мустаджан Шабан. Той е педагог. Бивш зам.кмет на старата българска столица.

С опит в социалните дейности е Мелин Осман. В листата е включен и кметът на с. Цани Гинчево, община Никола Козлево – Красимир Георгиев.  Мюзеям Али е председател на женско ромско дружество.

Девети е Бирсен Елманов, мениджър във фирма във Върбица.

Поредният педагог е Фатма Хюсеин, лидер на организацията на ДПС в Смядово.

Снимка: Topnovini.bg

На единадесета позиция е общинският съветник Асен Асенов, здравен медиатор и експерт в Съвета на Европа. След него е Зюхре Мердан, педагог. Тя е областен координатор на конкурсите „Букет“, които се провеждат вече трета година под патронажа на д-р Ахмед Доган. Нейни възпитаници от детския танцов състав „Веселяче“, получили награди от конкурса „Букет“ поздравиха гостите. Както и двете сестри от Велики Преслав- Алис и Хавгин Елиман.

 „Затова, че думата „политика“ днес се превърна в мръсна дума са отговорни и самите политици. А България трябва да бъде спасена от бедността,  омразата и демографската криза“, обяви Бюнямин Хасан. Проблемите в образованието за съжаление са много, констатира той. Според него българското образование трябва да се конкурира с европейското.

Хамид Хамид разочарова политическите си опоненти ,че от шесте мандата за Шумен ще трябва да се борят само за два. „Защото ДПС ще посегне и на четвърти мандат за област Шумен“, заяви уверено и със самочувствие бившият депутат. По думите му ДПС може да спаси България и това може да се случи, ако избирателите гласуват  за бъдещето на децата с бюлетина номер 9.

„През годините ДПС измина стръмен път, на победи, но и на спадове. На успехи и тежки уроци. Създадохме приятелства и предателства. Плащахме висока политическа цена, но като партия отстоявахме ясни цели“, заяви д-р Нигяр Джафер, водач на листата. На омразата отвръщахме с любов, а на нападките с толерантност, добави тя.

Днес обаче нашият избарател е различен. И ние ще работим за да чуем гласа на всеки, както на този който живее в големия град, така и на хората от малкото населено място, заяви още д-р Джафер.

Приоритетите в кампанията по думите на д-р Джафер са младите хора да останат в България, подкрепа на дребния и среден местен бизнес, малкото, семейно земеделско стопанство. А възрастните хора да имат достойни старини.

Тя подчерта, че ще разчита на младежките и общинските структури на Движението. Както и на женските организации. Д-р Джафер заяви, че е постижима и реална цел даже и четвърти мандат. А отборът, екипът на ДПС е в състояние да осъществи тази задача.

Според Филиз Хюсменова, зам.председател на ДПС, шуменската организация продължава да бъде елитна в страната. А активът е мобилизиран и отстоява единството и силата на партията.

Тя определи представителите в листата като достойни хора и професионалисти. А водачът на листата е жена с желязна ръка, поставена в кадифена ръкавица. „Едно съчетание, което остро липсва на българската политика“, отчете Хюсменова. Тя постави сериозната задача в 44 я български парламент Шуменска област да изпрати четирима депутати.

С нестихващи аплодисменти залата посрещна  лидера на партията Мустафа Карадайъ.

„ В Делиормана през 89- а година започна походът за спасението на България от тоталитарния режим. Но този поход обедини Делиормана и Родопите, вече 27 години сме обединени“, заяви в прочувственото си обръщение към аудиторията председателят на партията. Той очерта и мрачна картина днес – омразата надделява над всичко, от трибуната на Народното събрание също звучи езикът на омразата, противопоставянето. На разделението.

Той сравни ДПС с мощен влак, който се движи по свои релси – Уставът на партията. А „гратисчиите и невъзпитаните нямат място във влака“. И ако се наложи ще бъдат изхвърлени в движение.

Ето и аргументите ДПС да разработи спасителен план за България: страната се намира в тежка материална и духовна криза. Острото политическо противопоставяне и езикът на омразата между политическите субекти доведоха до разделение на нацията. Като следствие от това страната е навлязла в продължителен период на политическа нестабилност и икономически застой. Заради липса на перспективи и възможност за реализация младите и активни хора са избрали гурбета. И годишно изчезва по един средно голям български град.

Като основна политическа задача пред ДПС е формулирано създаването на ценностно-хомогенно управленско мнозинство, което да излъчи стабилно правителство.

Снимка: Topnovini.bg

Движението ще настоява програмата на това правителство да включва борба с бедността чрез създаване на нови работни места, увеличаване на икономическия растеж чрез стимулиране на инвестициите. Както и знарастване на доходите и пенсиите на базата на икономическия растеж, качествено здравеопазване, достъпно за всеки български гражданин.

 Гарантиране на правата и свободите на всеки български гражданин, независимо от неговия етнически произход и вероизповедание.

За пореден път пред важен избор, като предстоящия на 26 март, популярният певец Орхан Мурат изпълни тъжния химн на ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама